Acasa Cultura-ReligieCultura Vîlceanu: Până la sfârșitul anului vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice

Vîlceanu: Până la sfârșitul anului vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice

scris de Misu Andrei
110 afisari

Investițiile în turism și cultură sunt o componentă importantă în PNRR, afirmă Dan Vîlceanu: „Până la finalul acestui an vom selecta 225 de situri ce urmează să fie restaurate și vor fi semnate contractele pentru reabilitarea a 12 rute turistice sau culturale.

Liber la vanzarea Cazinoului din Constanta

„Investițiile în turism și cultură sunt o componentă importantă în PNRR, despre care, personal, cred că sunt cele care în unele zone din țară vor produce schimbări majore, reușind să creeze noi surse de venit. Vom reuși să oferim turiștilor o experiență frumoasă de călătorie, îmbinând patrimoniul nostru cultural cu tehnologia, iar în zonele respective va crește calitatea vieții”, transmite Dan Vîlceanu.

El precizează că toate investițiile pe această componentă se ridică la 103,53 milioane de euro.

„Vorbim de restaurarea mai multor obiective și promovarea unor rute turistice. Până la finalul acestui an vom selecta 225 de situri ce urmează să fie restaurate și vor fi semnate contractele pentru reabilitarea și promovarea a 12 rute turistice/culturale. De asemenea, vor fi finanțate: crearea de aplicații, digitalizarea siturilor, amenajarea unor drumuri de acces, activități de cercetare, digitalizare, marketing, formare de personal, etc, toate măsurile de care este nevoie pentru ca la final să avem o ofertă culturală comună și care să ajute dezvoltarea zonelor respective”, adaugă Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit Mediafax.

Cele 12 rute sunt ruta castelelor – reabilitarea a 5 castele și a infrastructurii specifice în toate regiunile României, ruta curiilor din zona Transilvaniei, ruta culelor- reabilitarea a 5 cule și a infrastructurii specifice, traseul gastronomiei tradiționale românești, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn – reabilitarea a 10 biserici de lemn și a infrastructurii specifice în toate regiunile României, ruta mănăstirilor din zona Moldovei – reabilitarea a 5 mănăstiri, ruta Sfântul Ladislau- reabilitarea a 5 biserici/clădiri de patrimoniu, traseul Castrelor Romane – reabilitarea a 5 castre, ruta cetăților- reabilitarea a 5 cetăți, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creșterii atractivității zonei prin reabilitarea a 30 obiective tradiționale și finanțarea rutei satelor cu arhitectură tradițională – reabilitarea a 150 de case tradiționale din toată România și a infrastructurii specifice”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult