Acasa Cultura-ReligieCultura Yasmine Azaiez si Gheorghe Zamfir concerteaza la Ateneu

Yasmine Azaiez si Gheorghe Zamfir concerteaza la Ateneu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Un concert de exceptie va fi sustinut in miercuri seara la Ateneul Roman de catre tanara violonista tunisiana Yasmine Azaiez si maestrul Gheorghe Zamfir. Evenimentul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministrului Culturii şi Patrimoniului National din Romania şi al Ambasadei Republicii Tunisiene in Romania, Excelentei Sale doamna Ambasador Saloua Bahri, in parteneriat cu Organizatia Internationala a Francofoniei.


Nascuta in 1988, copilul-minune Yasmine Azaiez este acceptat, la varsta de 9 ani, la scoala « Yehudi Menuhin » din Londra, unde a studiat vioara pana in anul 2008. Din anul 2000, Yasmine a cantat pe cele mai mairi scene din lume, alaturi de cei mai mari muzicieni- faimoasa Sarag Chang, la Merchant Taylors din Londra-, Zakhar Bron, Miriam Fried, Donald Wielerstei. Ca artista solo, Yasmine Azaiez a sustinut concerte pe prestigioasele scene londoneze de la Royal Albert Hall, Wigmore Hall, Merchant Taylors Hall şi Westminster. Ea a participat la cele mai mari festivaluri: Festivalul “Menuhin” din Elvetia, Festivalul «L’incontri in Terra di Siena» din Italia, Festivalul “Mawazzine” din Maroc.

In Tunisia, Yasmine Azaiez a cantat la Acropolium din Carthage, la Teatrul National din Tunis in 2005 şi la deschiderea Festivalului de Muzica Simfonica de la El Jem cu orchestra Balului Operei din Viena (2009). Concertul de la Ateneul Roman face parte dintr-o serie de manifestari care se vor desfasura in 2010, „Anul Internatonal al Tineretului”, initiativa tunisiana, ce are ca obiectiv ancorarea valorilor universale destinate promovarii pacii, dreptatii si spiritului de solidaritate si crearii unor legaturi de prietenie intre tinerii din lumea intreaga. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult