Acasa Cultura-ReligieCultura Audieri la Consiliul National pentru Combatea Discriminarii

Audieri la Consiliul National pentru Combatea Discriminarii

scris de Ziua Veche
1 afisari

Reprezentantii ziarului Adevarul sunt citati joi, 15 iulie 2010, pentru a fi audiati in cazul fotoreporterului Maria Raluca Lazar Pop. Aceasta a depus o plangere la Consiliul National pentru Combatea Discriminarii (CNCD) fiind concediata din motive neprofesionale.

 

 Angajata ca fotoreporter la SC Adevarul SA din 2006 pana in 2010, Maria Raluca Lazar Pop a fost restructurata la scurt timp dupa instiintarea conducerii ca face parte din Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind. Dupa doi ani in care a fost in concediu de crestere a copilului, fotoreporterul s-a intors la serviciu avand in acel moment doi copii, unul de opt luni si altul de doi ani. Potrivit site-ului ReporterVirtual in care s-a publicat povestea concedierii ziaristei, asa cum a fost expediata de aceasta catre MediaSind, Maria Raluca Lazar Pop spune : “Aducerea verbala la cunostinta ca in urma unei evaluari s-a decis ca eu sa fiu concediata. Nu s-a luat o decizie scrisa in acest sens. In schimb mi s-a dat sa semnez un document prin care eu sunt de acord sa plec din companie. Nu am facut acest lucru”. In plus, fotoreporterul a mai fost supus si la alte ilegalitati menite s-o forteze sa plece din companie : refuzul concediului de odihna, neacordarea primei de Craciun si reducerea salariului datorita unei rezilieri unilaterale de catre Adevarul a contractului de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor.

0 comentariu

Viorica Ianc 07-06-2010 - 15:36

La raspunderi !
Succes la asumari !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult