Acasa Cultura-ReligieCultura Zilele Bucureştiului. Cum s-au văzut proiecţiile 3D pe Casa Poporului (video)

Zilele Bucureştiului. Cum s-au văzut proiecţiile 3D pe Casa Poporului (video)

scris de Z.V.
64 afisari

Sâmbătă noaptea, pentru jumătate de oră, Palatul Parlamentului a fost greu de recunoscut. Pe faţada clădirii s-a văzut primul spectacol de iMapping din România. E vorba despre proiecţii 3D de imagini şi lumini.

Cum s-au văzut proiecţiile 3D pe Casa Poporului

Cum s-au văzut proiecţiile 3D pe Casa Poporului

Evenimentul e parte a spectacolelor pregătite cu ocazia Zilelor Bucureştiului şi a fost organizat de centrul Creart al Primăriei Capitalei.
Efecte spectaculoase au fost proiectate, timp de o jumătate de oră, pe Casa Poporului cu ocazia Zilelor Bucureştiului. Evenimentul a început cu o întârziere de o oră.

Spectaculosul joc de lumini şi sunet a fost urmărit de mii de oameni adunaţi în Piaţa Constituţiei. Echipe de artişti din Cehia, Ungaria, Franţa, România şi Polonia au adus în faţa publicului creaţii multimedia unice, iar efectele proiectate pe Casa Poporului au fost fără cusur.

Deşi erau programate să înceapă la ora 23, primele proiecţii s-au arătat abia la miezul nopţii. Până atunci…s-au făcut auzite huiduieli.

Spiritele s-au calmat odată cu începerea spectacolului. Formele pe care le îmbrăca la fiecare secundă Casa Poporului i-au vrăjit pe spectatori: „Aşteptarea a meritat”, spune unul. „A fost suspans, mi-a plăcut mult suspansul”, declară un altul.

Proiecţiile au fost urmate de un foc de artificii care a durat aproape 10 minute. Scânteile au aprins, însă, vegetaţia din faţa clădirii, aşa că, pentru câteva minute, atmosfera a devenit incediară… la propriu. Incidentul a fost trecut repede cu vederea pentru ca evenimentul a continuat cu un spectacol de muzică house.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult