Acasa Cultura-ReligieCultura Zilele Culturii Japoneze: Teatrul Odeon, 28 mai – 2 iunie

Zilele Culturii Japoneze: Teatrul Odeon, 28 mai – 2 iunie

scris de Laurentiu Banches
312 Afisari

Cultura şi spiritul nipon vor fi aduse la „Zilele Culturii Japoneze”, ce va avea loc la Teatrul Odeon în perioada 28 mai – 2 iunie, de mai mulţi artişti japonezi, dar şi specialişti şi iubitori autohtoni ai culturii japoneze.

Zilele Culturii Japoneze: Teatrul Odeon, 28 mai - 2 iunie (foto:teatrul-odeon.ro)

Ceremonia de deschidere a evenimentului organizat în acest an de Teatrul Odeon, Japonia şi Asociaţia Rădăcini Culturale (ARC), Sigol Co.Ltd, cu sprijinul Ambasadei Japoniei şi Centrul de Studii Româno-Japoneze (CSRJ), Camera de Comerţ şi Industrie România – Japonia (CCIRJ) şi Haramichi-Ro, va începe la ora 19:00 la Sala Majestic a teatrului. La spectacolul de luni, 28 mai, la care intrarea va fi liberă, publicul va putea admira o expoziţie de fotografie şi o prelegere despre dansurile sacre kagura în prezentarea doamnei profesor doctor Angela Hondra, care vor fi urmate de o demonstraţie de ikebana a doamnei Sanda Lazur, specialistă a şcolii Sogetsu şi de un spectacolul de pian şi dans intitulat WA (Armonie), cu Kanako Horikawa, Yuko Hashimoto şi Nanako Horikawa, ce profesează la Paris şi New York. Pianista Kanako Horikawa revine cu această ocazie în România, după recitalul de la ceremonia de comemorare a victimelor calamităţilor de la Fukushima din 14 martie de la Muzeul Naţional de artă, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu şi concertul susţinut a doua zi la Universitate Naţionala de Muzică.

Marţi, 29 mai, de la ora 17,  evenimentul va continua printr-un vernisaj cu intrare libră la expoziţia „Youkoso Japan”, la care cei prezenţi vor putea admira fotografii, foto-haiku, caligrafie, kimono, origami şi obiecte japoneze în Galeria Odeon Studio. În aceaşi zi, de la 17:30 la Sala Studio va fi găzduită o demonstraţie de ikebana cu intrare liberă, susţinută de maestrul Tenkei Nomura sosit de la Paris, cu sprijinul logistic şi financiar al Ambasadei Japoniei la Bucureşti. Totodată, începând cu ora 19:00, urmează să fie prezentate Sala Majestic, două piese de teatru „Crapul” şi „Staţia de Autobuz” realizate de Compania de Teatru 1980 din Tokio, la care biletele vor costa 21,2 lei sau 12,72 lei.

Ziua de 30 mai, aduce din nou în atenţie de la ora 19:00 la Sala Majestic, dansul nipon prin spectacolul Culori al Companiei Drastic Dans 0 de la Tokio, preţurile biletor fiind acelaşi ca cele din seara de marţi. De asemenea, Teatrul Odeon şi ARC vă invită, să participaţi şi la atelierele de cultură japoneză ce se vor desfăşura de pe 30 mai pe 2 iunieîn Galeria Odeon Studio, între orele 16:30 şi 18:00, în spaţiul expoziţiei „Youkoso Japan”

Joi, 31 mai de la ora 19:00, la Sala Majestic, va putea fi urmărit un spectacol inedit, numit „Dojo-ji”, în care vor fi repovestite piese clasice prin utilizarea mimei. Show-ul va fi realizat de Makoto Inoue din Praga, acest moment fiind urmat de o paradă de kimono-uri şi un recital la tobe Taiko pregătit de CSRJ.Biletele vor avea aceleaşi preţuri ca în zilele precedente, 21, 2 lei şi 12, 72 lei.

De ziua copiilor, pe 1 iunie, la Sala Studio, cu intrare liberă, de la ora 19:30, actorii teatrului Odeon vă aşteaptă la un spectacol lectură după piesa lui Monzaemon Chikamatsu – Mesagerul iadului, regia Vlad Cristache, urmat de o conferinţă despre teatrul japonez susţinută de criticul de teatru Akihiko Senda şi moderată de Camelia Başta, profesor de limbă şi cultură japoneză.

Evenimentul „Zilele culturii japoneze” se va încheia pe 2 iunie, la Sala Studio, de la ora 19:30 cu o seară de ceremonia ceaiului pregătită de CSRJ prin reprezentantul Ursaneke, Andrei Costică, care va fi urmat de un scurt moment de dans tradiţional japonez susţinut de ARC, intrarea fiind liberă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS