Acasa Cultura-ReligieCultura Zilele Filmului Chinezesc. Jackie Chan despre Romȃnia

Zilele Filmului Chinezesc. Jackie Chan despre Romȃnia

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Jackie Chan se va afla ȋn Romȃnia, joi, 12 septembrie, pentru a lansa pelicula „Zodiacul Chinezesc” cu ocazia festivalului „Zilele Filmului Chinezesc”.

Zilele Filmului Chinezesc. Jackie Chan despre Romȃnia (foto:businessinsider.com)

Zilele Filmului Chinezesc. Jackie Chan despre Romȃnia (foto:businessinsider.com)

Ȋntrebat fiind ce știe despre Romȃnia, actorul chinezesc a spus cǎ, știe „România de la Jocurile Olimpice, de la Cupa Mondială şi de la turneele de tenis.” Jackie Chan a adǎugat ȋnsǎ cǎ așteaptǎ cu nerăbdare să viziteze Mamaia şi Castelul lui Dracula, menționȃnd ȋnsǎ cǎ „din păcate, stau aici (în România, n.r.) doar pentru şase ore”.

Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, îi oferă lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Acceptând să fie ambasador cultural pentru România şi China, Jackie Chan crede că astfel „oamenii se pot înţelege mai bine unii cu alţii şi acesta ar putea fi un mod de a menţine pacea”.

Ȋn interviul acordat Agerpres, Jackie Chan a vorbit și despre ȋnceputurile dificiel ale  carierei sale. „Provin dintr-o familie foarte săracă, iar părinţii mei m-au înscris la Peking Opera School din Hong Kong, când aveam 6 ani. Nu am avut de ales, pentru că nu aveam educaţie. L-am urmat pe (cineastul, n.r.) Sammo Hung pentru a deveni cascador, dublură pentru cascadorii, regizor de cascadorii, apoi actor şi regizor”. Ȋn finalul interviul, actorul a transmis salutǎri tuturor romȃnilor și a mulțumit pentru sprijin, precizȃnd cǎ pe viitor ar putea face un film aici.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România va fi organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11 – 22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad. În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmând să aibă loc la Grand Cinema Băneasa.

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este „Zodiacul Chinezesc/ CZ12″, regizat de Jackie Chan. Programul festivalului mai include filmele „Beijing Love Story”, de Chen Sicheng, „The Flying Swords of Dragon Gate”, de Tsui Hark, „Full Circle”, de Zhang Yang, şi „The Grandmaster”, de Wong Kar Wai, cu Ziyi Zhang, actriţă care va veni şi ea la deschiderea evenimentului organizat în Bucureşti. „Zodiacul Chinezesc„, un film de acţiune, a avut un succes deosebit în Asia, realizând, la un an de la lansarea sa pe marile ecrane, un profit de 1,8 milioane de dolari, numai în această parte a lumii. Jackie Chan a stabilit un record mondial Guinness în filmul „Zodiacul Chinezesc„, pentru „cele mai multe funcţii într-un singur film atribuite unei singure persoane”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult