Acasa Cultura-ReligieCultura Ziua Culturii Naționale celebratǎ la Ateneul Romȃn

Ziua Culturii Naționale celebratǎ la Ateneul Romȃn

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Ministerul Culturii organizează, miercuri, 15 ianuarie, la Ateneul Român, un eveniment dedicat celebrării Zilei Culturii Naționale.

Ziua Culturii Naționale celebratǎ la Ateneul Romȃn (Foto:infotravelromania.ro)

Programul serii va cuprinde un concert extraordinar susținut de artiști consacrați și tinere talente ale scenei lirice românești, acompaniați de Filarmonica „George Enescu”, precum și vizitarea expoziției ce va include lucrări semnate de prestigioși pictori români, obiecte rare din patrimoniul enescian și costume purtate de mari interpreți în spectacole de referință montate pe scena Operei Naționale București, se aratǎ, într-un comunicat remis de Agerpres.  La momentul festiv sunt invitați să participe personalități culturale, membri ai Academiei Române, membri ai Guvernului, ai comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, directori ai instituțiilor de cultură, conducătorii uniunilor de creație și reprezentanți ai mass-media.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu” și al Operei Naționale București. Celebrarea Culturii Naționale, la data de 15 ianuarie, a fost instituită prin lege în anul 2010 și marchează, în acest an, 164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, „omul deplin al culturii române”. Ziua Culturii Naționale va mai fi marcată și la New York prin prezentarea, pe 18 ianuarie, în premieră pe teritoriul nord-american, a ediției facsimilate a „Manuscriselor Mihai Eminescu„, care cuprinde 38 de volume ce conțin peste 16.000 de pagini.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult