Acasa Cultura-ReligieCultura Ziua Pompierilor din Romania – 13 Septembrie

Ziua Pompierilor din Romania – 13 Septembrie

scris de M.A.
21 afisari

13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România. IGSU organizează o serie de evenimente prilejuite de aniversarea a 165 de ani de existenţă a armei pompieri.

13 Septembrie - Ziua Pompierilor din Romania

Ziua Pompierilor din Romania - 13 Septembrie

Vor fi comemoraţi eroii pompieri care s-au jertfit la bătălia de la Dealul Spirii şi în luptele împotriva incendiilor. Se vor depune coroane la mormântul Căpitanului Pavel Zăgănescu din cadrul cimitirului Bellu (ora 10,00 ), la monumentul din faţa Detaşamentului de Pompieri „Dămăroaia” dedicat eroului căzut la datorie, Slt.p.m. Ionuţ Ungureanu (ora 11,00 ), la mormântul generalului de brigadă Corneliu Stoicheci din cimitirul Andronache (ora 12,00) şi monumentul din incinta Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Calea Plevnei (ora 13,00).

Începând cu ora 17,00, la Sala ArCuB din str. Batiştei, va avea loc festivitatea prilejuită de acordarea de diplome ‘In Honoris’ celor mai buni pompieri militari din ţară, din partea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Manifestările zilei de joi se vor încheia în Piaţeta Sfântul Anton, unde, de la ora 19,00, va avea loc un spectacol artistic pentru public, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe data de 13 septembrie activităţile ce marchează acest moment vor începe la ora 9,30 la Monumentul „Eroilor Pompieri” din Calea 13 Septembrie cu un ceremonial religios, depuneri de coroane şi jerbe de flori, defilarea personalului IGSU şi inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Ilfov, Teleorman, Giurgiu şi al municipiului Bucureşti, precum şi defilarea tehnicii de intervenţie.

Pe parcursul desfăşurării activităţilor, între orele 9,30-12,00, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsurile specifice din competenţă, în sensul fluidizării şi restricţionării traficului rutier pe str. Izvor, între b-dul B. P. Hasdeu şi Calea 13 Septembrie, pe Calea 13 Septembrie, între P-ţa Arsenalului şi şos. Panduri, precum şi pe străzile adiacente.

Totodată, între orele 10,00-18,00, pe platoul din Parcul Carol şi parcarea din faţa acestuia va fi organizată o expoziţie cu tehnică de luptă şi mijloace de intervenţie din dotarea IGSU, fiind amenajat şi un punct de informare preventivă.

În intervalul orar 15,00-15,20, seria omagială va continua cu defilarea efectivelor de pompieri cu cântec şi oferirea de flori trecătorilor pe traseul Cercul Militar Naţional – Calea Victoriei – str. Franceză – Piaţeta Sf. Anton, cu restricţionarea traficului rutier pe Calea Victoriei pe benzile I şi II, între străzile C-tin Mille şi Franceză.

În Piaţeta Sfântul Anton, cu începere de la ora 15,30, va avea loc un concert de muzică de promenadă şi ostăşească.

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită şi la nivel naţional, inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă fiind angrenate în organizarea şi desfăşurarea de ceremonialuri militare şi religioase, depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri, defilări ale personalului şi tehnicii de intervenţie, slujbe de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, patronul spiritual al pompierilor români, exerciţii şi aplicaţii demonstrative, prezentarea tehnicii de intervenţie la incendii şi descarcerare şi alte situaţii de urgenţă, organizarea de puncte de informare preventivă, competiţii sportive, sesiuni de comunicări, expoziţii, precum şi prezentarea de filme documentare pentru cunoaşterea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult