Acasa Cultura-Religie Radu Beligan are o stea pe Walk of Fame

Radu Beligan are o stea pe Walk of Fame

scris de Anca Hriban
5 afisari

Maestrul Radu Beligan, cel mai longeviv actor român, a primit, duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, o stea pe deja celebrul Walk of Fame din Piaţa Timpului.

radu beligan

foto:Agerpres

Cu aceeaşi ocazie, maestrul a primit din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi cheile Bucureştiului.

Pentru edilul-şef, maestrul Beligan este „un miracol pe care ar trebui să-l celebrăm zilnic”. “Radu Beligan este pentru România un miracol pe care ar trebui să-l celebrăm zilnic. Câte astfel de personalităţi aveau privilegiul de a asculta sau vorbi?

Câte astfel de personaje ne populează realitatea? Am putea încerca să le enumerăm împreună dar efortul ar dura prea puţin. Lawrence Olivier a primit un titlu nobiliar.

Noi nu putem să-i oferim lui Radu Beligan decât cheia oraşului Bucureşti şi să-l numim în sufletele noastre cavaler şi împărat al artei româneşti. Vă mulţumim maestre!”, a spus Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

“E copleşitor ce se întâmplă. Nu sunt obişnuit, nu-mi plac laudele, nu-mi place să mi se spună că sunt grozav, nu cred că există unul mai grozav ca altul. În artă, lucrurile sunt foarte imprecise.

Ceea ce ştiu este că mi-am pus tot sufletul şi toată viaţa mea în slujba teatrului românesc şi că în vremuri grele am izbutit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fac ca România să fie cunoscută în lumea întreagă. (…) Aş profita de ocazie să-i rog pe toţi politicienii care se ocupă de destinele noastre să vie la teatru. Nici nu ştiu ei ce-i aşteaptă.

Teatrul este unul din cele mai minunate lucruri care există azi în România, ieftin şi miraculos. Îi invităm şi gratis doar să vină să vadă”, a spus maestrul Radu Beligan.

Consacratul artist român s-a declarat bucuros şi totodată emoţionat să se afle “alături de ce mai mari artişti români în viaţă”.

Poziţionat în centrul istoric al Capitalei şi urmând modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piaţa Timpului susţine strategia Cocor de promovare a valorilor româneşti prin găzduirea stelelor ce omagiază actori români consacraţi.

1 comentariu

Cornel 28-03-2011 - 00:07

Oac of feim din Haliudu din Deal ori cel din Vale ?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult