Acasa Cultura-ReligieReligie 23 de ani de la Revoluţia Română. Slujbe de pomenire în toată ţara

23 de ani de la Revoluţia Română. Slujbe de pomenire în toată ţara

scris de M.A.
20 afisari

Zilele acestea, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga ţară se înalţă rugăciuni de pomenire a celor care, în urmă cu 23 de ani, şi-au dat viaţa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

23 de ani de la Revoluţia Română. Slujbe de pomenire în toată ţara

23 de ani de la Revoluţia Română. Slujbe de pomenire în toată ţara (foto: basilica.ro)

Un parastas în memoria victimelor căzute atunci a fost oficiat în Cimitirul Eroii Revoluţiei din Capitală. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi, insformează Basilica.ro.

„Pentru eroii de la Revoluţia din 1989 zilele acestea se oficiază slujbe de pomenire la cimitirul Eroilor Revoluţiei, Piaţa Universităţii, la Televiziunea Română şi în Piaţa Revoluţiei unde preponderent preoţii din cadrul Administraţiei cimitirelor sunt delegaţi pentru a sigura serviciul religios la toate aceste puncte. Eroii sunt pomeniţi la toate slujbele, dar aceste pomeniri din decembrie sunt speciale, deoarece sunt alte emoţii datorită faptului că suntem contemporani evenimentelor petrecute atunci”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Petre Moise, coordonatorul preoţilor de cimitire din Bucureşti.

Manifestarea dedicată eroilor neamului a continuat cu ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori din partea Administraţiei Prezidenţiale şi a Guvernului României, a instituţiilor publice din Capitală, Corpului Diplomatic, primăriilor de sectoare, a asociaţiilor veteranilor de război, partidelor, precum şi din partea altor instituţii şi asociaţii din ţară. Onorul a fost dat de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Slujbe de pomenire vor mai fi oficiate şi pe 22 decembrie în toate oraşele mari ale ţării. La Catedrala patriarhală parastasul va începe la ora 11.00, după Sfânta Liturghie.

2 comentarii

jan dinu 22-12-2012 - 22:26

— HOPA — !!
Popii bisericii ordHodoXe fac politica …
Neaparat trebuie piritzi la Tov ILLiescu !
– „Drujba Slujba ” – nemernicilor !!!
JD-USA

ValVerde 22-12-2012 - 22:33

Nu fiule, nu e politica.
E pe bani.
Comert cinstit. Zicem moliftoiu’ cui da mai mult.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult