Acasa Cultura-ReligieReligie A murit ÎPS Iustinian Chira, arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului

A murit ÎPS Iustinian Chira, arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului

scris de M S
53 afisari

Iustinian Chira, în vârstă de 95 de ani, a murit, duminică, la Spitalul Judeţean din Baia Mare după ce, sâmbătă seara a suferit un infarct, anunţă Espiscopia Ortdoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

Iustinian Chira„Consiliul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe a Maramurşului şi Sătmarului, cu mare durere sufletească, anunţă trecerea în veşnicie a întâistătătorului eparhiei noastre Înaltpreasfinţia Sa Arhiepiscop Justinian Chira, duminică 30 octombrie 2016, ora 10.30 , în urma unui infarct miocardic acut, după 95 de ani de viaţă pământească”, se arată într-un comunicat al Espiscopiei Ortdoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

ÎPS Iustinian Chira i-au fost conferite de-a lungul vremii 4 titluri de Doctor honoris causa, de către Universitatea de Vest din Oradea (23.05.2001), Universitatea ”1 Decembrie” din Alba Iulia (20.10.2009), Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad (12.03.2010) şi Universitatea de Nord din Baia Mare (27.05.2010).

A publicat 22 de titluri de carte, un volum în colaborare, precum şi un număr de peste 150 de studii şi articole în reviste de specialitate sau în presa locală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult