Acasa Cultura-ReligieReligie Ăsta vă e Islamul? 675 de pakistaneze ucise pentru “crime de onoare”

Ăsta vă e Islamul? 675 de pakistaneze ucise pentru “crime de onoare”

scris de P.C.R.
8 afisari

Cel puţin 675 de femei sau fete pakistaneze au fost ucise în ultimele nouă luni pentru „crime de onoare”, a anunţat marţi o organizaţie locală pentru apărarea drepturilor omului.

Ăsta vă e Islamul? 675 de pakistaneze ucise pentru "crime de onoare"

Acestă statistică ilustrează amploarea violenţelor aplicate femeilor, acuzate că au întinat reputaţia familiilor lor, într-o ţară musulmană conservatoare, unde femeia este considerată un cetăţean de mâna a doua şi unde legea nu pedepseşte violenţele casnice, notează AFP, citată de Agerpres.  În pofida unor relative progrese în domeniul apărării drepturilor pakistanezelor, guvernul de la Islamabad trebuie să ia măsuri vizând judecarea celor ce se fac vinovaţi de crimă împotriva femeii. Asemenea dosare continuă să fie clasate de către poliţie, care le consideră probleme private.
„În total 675 femei sau fete au fost ucise în Pakistan în numele onoarei de familie, în perioada ianuarie-septembrie”, a declarat pentru AFP un reprezentant al Comisiei pakistaneze pentru drepturile omului /CPDO/. Printre victime se află 71 de tinere sub 18 ani, a continuat sursa citată precizând că o statistică completă în acest domeniu va fi dată publicităţii în luna februarie a anului viitor.
CPDO a reţinut 791 de asemenea crime în 2010, iar tendinţa nu este descrescătoare în acest an, în Pakistan, conform aceleiaşi surse. Aproape 450 de femei au fost ucise în perioada respectivă pentru că au întreţinut „relaţii interzise” şi 129 pentru vina de a se fi căsătorit fără consimţământul familiei. Înainte să fie linşate, unele din aceste victime au fost violate, uneori de mai multe persoane. Cel puţin 19 femei au fost omorâte de către fiii lor, 49 de către taţi şi 159 de propriii lor soţi, precizează CPDO.
În opinia directorului filialei pakistaneze a organizaţiei internaţionale pentru drepturile omului Human Rights Watch /HRW/, Ali Dayan Hasan, una din cauzele principale ale acestei situaţii este incapacitatea statului de a impune respectarea legii permiţând unor şefi de trib sau oficialităţi regionale să administreze astfel de dosare.

10 comentarii

Romeo2110 21-12-2011 - 13:26

Abia acum ati aflat ? Cand SUA au colaborat militar cu pakistanezii nu s-a stiut ?

Ce se intampla prin Arabia Saudita, Emirate si alte sultanate nu se stie ?
Sau trebuie sa se strice relatiile politice pt a afla cum e si p-acolo islamul.

Morkova Vesela 21-12-2011 - 13:54

Aici se vede clar ca abolirea matriarhatului a fost facuta in prea mare graba si fara pregatire, caci, fara sa fie castrati, cei mai multi barbati au exces de testosteron si idei blege. Dar evolutia stiintifica a facut deja ca acest cromozom Y parazitar sa nu mai fie necesar la om.

Morkova Vesela 21-12-2011 - 14:10

Ciucilina, crezi ca vecinii nu stiu ca-ti pui castraveti in gradina, ba inca ii mai si mangai ca sa creasca? Daca il apuca pe Sobru o criza de onoare de asta? Vezi ca nu te-ai gandit?

Ciu Huhu 21-12-2011 - 15:04

Voi evreii sinteti veri buni cu arabii deci nu sinteti cu nimic mai buni decit ei!

meridor 21-12-2011 - 20:22

Idiot patologic!!!!!!

Ciu Huhu 21-12-2011 - 22:07

Va supara adevarul intotdeauna, jidovilor necinstiti!

jan dinu 21-12-2011 - 20:36

O evreica de te prinde’ intre picioare …
Strigi ca prostu cu ochii’n soare …
Shi de-acolo n’ai plecat …
Pina NU ieshi la cap castrat !
JD-USA

tomi 21-12-2011 - 23:36

CIU HUHU vezi leprosule ce-ti fac araboii tai.Dar tu esti marinimos,tu ai grade de rudenie cu musulmanii.Tiganii ,adica fratii tai au aceeasi culoare ca arabii,adica sinteti la fel de tuciurii.Asa-i ca nu este nimic deosebit ca in 9 luni araboii tai au ucis in mod bestial 675 de femei nevinovate si fara aparare.JEGULE tu vrei sa sti cum ucid arabii pe cei condamnati la moarte? Sint bagati pina la briu in pamint si tot satul,faratii copii,rudele dau in nenorocit cu pietre pina respectivul moare in chinuri groaznice.Buna religie islamul asta ,de l-ar arde focurile iadului si cu ei pe toti care le sint simpatizanti,sti tu la cine ma refer.Buni araboii doar n-o sa te superi pe cei care va platesc sume mari de bani neimpozati plini de singe doar pentru a sta in grajd linga taste si scriind insulte evreilor .Sa moara mama ta ciu huhu dar cu mine ai dat de dra…cu iti jur eu napirca.
tomi

geek-a-contra 21-12-2011 - 22:12

io zic sa le omoare pe toate. in felul asta nu vor mai putea sa se reproduca si scapa omenirea de niste neamuri proaste. un miliard de imbecili mai putini nu poate fi decit benefic ptr terra.

Ciu Huhu 21-12-2011 - 22:25

Esti evreu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult