Acasa Cultura-ReligieReligie Băsescu şi-a luat rămas bun de la Marele Rabin

Băsescu şi-a luat rămas bun de la Marele Rabin

scris de A.H.
27 afisari

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, pe Marele Rabin Menachem Hacohen în cadrul unei vizite de rămas bun la finalul mandatului de Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România, funcţie pe care acesta a deţinut-o începând cu anul 1997.

foto:Agerpres

„Un rabin este tot timpul la comandă”, i-a spus Traian Băsescu, în debutul întâlnirii, Marelui Rabin. Marele Rabin Menachem Hacohen a adăugat că a fost şi el pe mare, în calitate de capelan, dar a remarcat că „mult mai greu este să fii pe marea politicii”. „Avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor ca marinari”, a replicat şeful statului, potrivit Agerpres.

Cei doi şi-au amintit că s-au cunoscut într-o vizită la Auschwitz. Marele Rabin a spus că este posibil să revină în România în luna octombrie a acestui an. La primirea de la Palatul Cotroceni a participat, printre alţii, şi deputatul Aurel Vainer, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

2 comentarii

Gogu Vasile 31-08-2011 - 16:47

Daaaa am si eu permis de „sofer de yacht”. Mare smecherie…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult