Acasa Cultura-ReligieReligie Bătaie cu mături la Betleem. Vezi ce s-a întâmplat în Biserica Naşterii Domnului (VIDEO)

Bătaie cu mături la Betleem. Vezi ce s-a întâmplat în Biserica Naşterii Domnului (VIDEO)

scris de L.M.
30 afisari

Aproximativ 100 de preoţi greci ortodocşi şi armeni s-au bătut cu măturile în Biserica Naşterii Domnului din Betleem, spre uimirea turiştilor, în timpul pregătirii acesteia pentru sărbătorirea Crăciunului pe rit vechi, la 7 ianuarie.

Poliţia palestiniană, înarmată cu bastoane şi scuturi, a pus însă capăt acestei bătăi, relatează BBC News Online. Grupurile de preoţi s-au mai bătut şi în trecut în această biserică, ce a fost construită pe locul unde s-ar fi născut Iisus Hristos. Este o problemă trivială … se întâmplă în fiecare an„, a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. „Nimeni nu a fost arestat pentru că toţi cei implicaţi sunt slujitori ai Domnului„, a declarat el. Potrivit poliţiei, nimeni nu a fost rănit în aceste confruntări, generate de problemele administrative de împărţire a zonelor între culte.

Biserica Naşterii Domnului, veche de 1.700 de ani şi unul dintre cele mai sfinte locuri ale creştinătăţii se confruntă cu dificultăţi în privinţa lucrărilor de restaurare, în mare parte deoarece preoţii nu sunt de acord cu cine trebuie să plătească întreţinerea ei.

7 comentarii

Ciu Huhu 29-12-2011 - 14:08

Halal indrumatori spirituali are lumea!

Ereticul 29-12-2011 - 15:15

1. Maturi, nu muraturi (revedeti titlul).
2. Interesanta expresie, politia palestiniana …

Lupu Ardelean 29-12-2011 - 15:38

@Ereticul, expresia nu e interesanta, Autoritatea Palestiniana in Cisiordania are forte de ordine , bineinteles formate numai de arabi. Asta mai lipsea, sa faca evreii ordine intre crestini greci si armeni…pai clar ca se cearta, vin sute de mii de turisti, care lasa acolo o multime de bani. Eu cred ca biserica ar fi trebuit administrata de BOR, care nu are niciun interes in bani…

Chris P. 29-12-2011 - 23:03

in numele Domnului (oricare ar fi el) multe lucruri se intampla… deja nu ne mai mira nimic… mai rau, ar trebui sa ne sperie… pt ca ei sunt cei ce conduc lumea.

briel 30-12-2011 - 06:39

Domne, ce natarai ! Si nu era nici un gras pe acolo … acu’ o sa slabeasca si mai si dupa post cu metanii pentru penitenta. Las’ ca au luat niste bastoane de la politisti, sa li se aseze mintea pe pozitia corecta.

O fi rau, dar nu m-am putut abtine sa nu rad un pic. Cica asta e distractia anuala inainte de Craciun, cum ar veni – petrecerea cu firma.

Cat despre cei ce conduc lumea, ooo … nu sunt ei ! Ia sa mai punem mana pe Evanghelii si sa vedem pe cine numeste Domnul Iisus „stapanitorul lumii acesteia” ?

Ceorce Damibanu 30-12-2011 - 07:29

Trucaj ordinar si ieftin, menit sa discrediteze ortodoxia. data de 7 ian. si vizitatori de acum . Sigur manevra unui Sloim a patriei , ortodoxi nu se bat , cu maturi , rusine

cozmin 30-12-2011 - 09:01

Tembelule! Betlehemul este sub autoritate palestiniana,eminamente araba.
Nu fi scarbos si insinuant ca orice e venit dela vreun Sloim.
Frecusul intre parohiii armeni si greci e de zeci de ani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS