Acasa Cultura-ReligieReligie Betleem: Biserica Naşterii Domnului, înscrisă în Patrimoniul mondial al UNESCO

Betleem: Biserica Naşterii Domnului, înscrisă în Patrimoniul mondial al UNESCO

scris de M.A.
9 afisari

UNESCO a înscris vineri Biserica Naşterii Domnului din Betleem (Teritoriile palestiniene) în Patrimoniul mondial, printr-o procedură de urgenţă în cursul unei sesiuni ce a avut loc la Sankt-Petersburg, în nord-vestul Rusiei.

Betleem: Biserica Naşterii Domnului, înscrisă în Patrimoniul mondial al UNESCO

Betleem: Biserica Naşterii Domnului, înscrisă în Patrimoniul mondial al UNESCO (foto: Basilica.ro)

„Locul Naşterii lui Iisus”, ce include de asemenea o rută de pelerinaj, a fost înscris cu 13 voturi pentru, şase împotrivă şi două abţineri în cursul unui vot al celor 21 de membri ai Comitetului de patrimoniu, reuniţi în fosta capitală imperială rusă, transmite Moldpres.

Acesta este primul obiectiv palestinian înscris pe lista Patrimoniului mondial al UNESCO. Palestinienii, intraţi în UNESCO în octombrie 2011 după un vot ce a provocat nemulţumirea israelienilor şi americanilor, au cerut înscrierea obiectivului într-o procedură de urgenţă. Ei au justificat această solicitare cu starea „deteriorare şi degradare a ansamblului arhitectural”, în special din cauza „forţelor de ocupaţie israeliene”.

Israelul a afirmat că nu are „nicio obiecţie” la înscrierea bisericii în Patrimoniul mondial, dar a contestat recurgerea la procedura de urgenţă, apreciind că acesta este un mod de a lăsa să se înţeleagă că Israelul nu protejează obiectivul, unul dintre cele mai importante locuri creştine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult