Acasa Cultura-ReligieReligie Biserica a vrut să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu. A fost refuzată

Biserica a vrut să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu. A fost refuzată

scris de M.A.
8 afisari

Biserica Ortodoxă Română a vrut să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu, pentru a putea beneficia de slujbă religioasă, dar familia a refuzat.

Biserica a vrut să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu. A fost refuzată

Biserica a vrut să plătească înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu. A fost refuzată

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, “pentru a păstra neştirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu în memoria poporului român, majoritar creştin ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut în cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel către familia renumitului artist pentru ca el să fie înmormântat creştineşte. În acest sens, Biserica s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormântul său să devină loc de omagiere pentru numeroşii admiratori care i-au apreciat filmele de excepţie realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales să respecte dorinţa lui testamentară de a fi incinerat”.

Biserica Ortodoxă Română respinge practica necreştină a incinerării, deorece aceasta este contrară credinţei ortodoxe bimilenare pe care se întemeiază hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012. Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare (punere în mormânt), ea nu poate asigura funerariile religioase pentru cei care sunt incineraţi”, mai precizează Patrarhia Română.

9 comentarii

geek-a-contra 04-01-2013 - 12:55

oricum ai interpreta propunerea tot o magarie este.

daca s-a mers pe ideea ca „il cremati fiindca nu aveti bani” este o jignire stiiindu-se ca nicolaescu nu a murit sarac: „bha, sarantocilor, nu va permiteti sa platiti?…”

daca s-a mers pe ideea ca „platim noi numai ingropati-l” echivaleaza cu „va cumparam mortul, numai nu ne scoateti din schema. da prost la imagine si nici nu ne putem afisa linga o persoana cunoscuta…”

da’ ptr BOR si inaltafaceristul pastor din frunte-i este OK. un alt business…

ValVerde 04-01-2013 - 15:31

Deci BOR ar fi vrut ca familia sa nu respecte dorinta testamentara a decedatului.
Popii zic, „tu nu ne vrei, dar noi te vrem” (si sintem gata sa dam ciubuc pentru ca familia sa inchida ochii la ce ai vrut tu….)

urbos 04-01-2013 - 17:19

Mai cap de poola, teichit or livit, care-i problema?
La fel si pentru gica.
Una-i una si-alta-i alta.

ValVerde 04-01-2013 - 17:36

” Una-i una si-alta-i alta.”

===

Asta-i adinca…din scola filozofica a „Ce e, e si ce nu e, nu e!”
Mai ai ?

urbos 04-01-2013 - 18:52

Asa se explica la idioti. Dar tu tot n-ai priceput.

baseseko 04-01-2013 - 19:04

WTF nu e bine nu e bine hahaha

Salut 04-01-2013 - 16:36

” Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare…” (Citat din Popimea Romana)
======

Ca orice bussines, cererea mica nu a stimulat investitia in R&D. Poate cumpara niste patente. Cum sta popimea la copy-right?

peter 05-01-2013 - 18:48

sa nu ne sperim de huiduielile de la incinerea marelui om de film au protestat oamenii care l au votatPE D DIaconescu

Jancsi 05-01-2013 - 19:09

Absoluti penibili in stupizenia lor nataraii care au huiduit la inmormantarea lui Sergiu Nicolaescu. Dar vina este mai putin a lor (s-a dovedit de mult si s-a confirmat la alegeri ca neamul romanesc e format in proportie de cel putin 50% din d o b i t o c i !), ci a Bisericii ortodoxe, institutie desueta, stupida, incremenita in proiect (adica ramasa la mentalitatea din Evul Mediu) si intoleranta pana la talibanism. Sa-ti vina sa vomiti, nu alta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult