Acasa Cultura-ReligieReligie Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

scris de C.P.
23 afisari

Un sobor de preoţi de la mai multe culte va oficia sâmbătă, la ora 12,00, slujba de sfinţire a singurei Biserici de Gheaţă din România, aflată la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac.

‘Prin organizarea acestei festivităţi, va fi marcată includerea în circuitul turistic şi ecumenic al celui mai nou obiectiv din cadrul ediţiei 2011-2012 a Proiectului de Marketing Turistic ‘Hotel of Ice Bâlea Lac’. Acesta este cel de-al şaselea ‘lăcaş de cult’ construit în inima Masivului Făgăraş, la Bâlea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat în sezonul de iarnă 2006-2007′, a precizat Adelina Grigoroiu, director de Marketing al Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Biserica de Gheaţă are o formă asemănătoare cu obiectivele construite în sezoanele trecute, modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav.

Obiectivul este amplasat în aproximativ acelaşi loc ca şi sezoanele trecute, în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină, a Hotelului de Gheaţă şi a ”satelitului” Hotel of Ice, complexul de formă moleculară fiind format din trei camere tip iglu, unite printr-un hol central cu aceeaşi formă.

La fel ca şi în anii trecuţi, ineditul lăcaş de cult, singurul obiectiv de acest fel din această parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare, în mod gratuit, oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă.

După sfinţire, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. Pentru acest sezon, există deja mai multe rezervări pentru evenimente la Biserica de Gheaţă, printre care şi două cununii ale unor cupluri din Marea Britanie.

În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar şi mai multe botezuri şi cununii religioase.

1 comentariu

Marcel 17-01-2012 - 23:50

pana acum cativa ani BOR condamna „sfintirile” astea.ce s-a schimbat intre timp?nu mai exista BOR?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult