Acasa Cultura-ReligieReligie Biserica dezaprobă confruntarea politică motivată religios

Biserica dezaprobă confruntarea politică motivată religios

scris de A.P.
4 afisari

Patriarhia Română face un apel către reprezentanții clasei politice din România ca în dezbaterile electorale privind alegerile prezidențiale din toamna acestui an să evite confruntările politice motivate religios, menționând că potrivit legilor României cultele religioase sunt factori ai păcii sociale (Legea 489/ 2006, art. 7, alin. 1), nu motive pentru învrăjbirea populației.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit unui comunicat transmis de de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 au fost făcute, în ultimele zile, referiri nedrepte și nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române și au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale.

BOR cooperează cu autoritățile de stat centrale și locale pentru împlinirea binelui comun în societate și are relații civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Ortodoxiei universale. Indiferent de doctrina politică, originea etnică, credința sau convingerile religioase ale candidaților în alegeri, clerului ortodox român îi este interzis să desfășoare activități cu caracter partinic în comunitățile de credincioși pe care le păstorește. Orice activitate partinică a clerului ortodox este contrară hotărârilor Sfântului Sinod și dezaprobată de credincioși”, precizează sursa citată.

Patriarhia Română reamintește că „prioritățile permanente ale BOR sunt lucrarea pastoral-misionară în mijlocul poporului român, ajutorarea săracilor și a bolnavilor, activități educaționale și culturale în beneficiul comunităților românești din țară și străinătate, iar în această perioadă ajutorarea familiilor sinistrate din Oltenia și din alte zone ale țării afectate de inundațiile din ultimele săptămâni, iar nu implicarea politică”.

2 comentarii

mircea 05-08-2014 - 14:03

tov general da securitate are o fata da sisif

Ionel 05-08-2014 - 15:09

Trebuia sa le dea o anatema la basisti si liberali complectata cu niste blesteme pe 7 generatii pentru toate canaliile ateo-liberal-kominternist-basiste.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult