Biserica românească din Ierusalim, atacată | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieReligie Biserica românească din Ierusalim, atacată

Biserica românească din Ierusalim, atacată

scris de L.M.
14 afisari

Biserica românească din Ierusalim a fost atacată. Persoane necunoscute au aruncat cu pietre, sticle şi gunoaie, a afirmat poliţia israeliană.

Biserica românească din Ierusalim, atacată

Biserica românească din Ierusalim, atacată (foto: Joshua Marks / flickr.com)

Atacul asupra bisericii româneşti ortodoxe Sfântul Gheorghe din Ierusalim constituie un nou act de vandalism care vizează lăcaşuri de cult creştine din Israel. Biserica este situată în apropiere de un cartier de evrei ultra-ortodocşi.

Atacul nu s-a soldat cu nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că uşa bisericii a fost avariată, transmite Mediafax. Poliţia israeliană a deschis o anchetă în acest caz. Atacul a avut loc în contextul în care în ultimele săptămâni mai multe mănăstiri catolice au fost profanate, incidentele stârnind protestele unor reprezentanţi religioşi.

2 comentarii

Ereticul 10-10-2012 - 00:22

Este evident cine sunt autorii atacurilor. Ma mir numai de faptul ca au nerusinarea sa apara pe forumurile romanesti si sa pretinda ca ne sunt „prieteni”.

Romeo2110 10-10-2012 - 07:39

Injuraturile si scuipatii unor locuitori din vecinatate (o anumita minoritate / majoritate religioasa) sunt un fapt cotidian.
Slava Domnului ca n-a murit nimeni !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult