Acasa Cultura-ReligieReligie BOR: Deocamdată fără împărtășanie la slujba de duminică

BOR: Deocamdată fără împărtășanie la slujba de duminică

scris de Misu Andrei
66 afisari

Împărtășirea credincioșilor se amână pentru o perioadă scurtă de timp, până când se va termina consultarea cu toate bisericile ortodoxe și se va găsi altă soluție decât împărtășirea cu lingurițe de plastic. Așadar, dacă de duminică se reiau slujbele în aer liber, la final nimeni nu se va împărtăși. În legătură cu acest aspect, patriarhul Daniel trimisese o scrisoare Sfântului Sinod, cerând o consultare pe această problemă.

 

Procedura împărtășaniei a mai fost amânată tot din motive epidemice, în 1829, timp de două luni.

„Nu este nimic nou și nimic contrar teologiei liturgice a Bisericii, care are menirea să-l ghideze pe omul credincios printr-o lume reală, confruntată uneori cu crize grave, inclusiv medicale. În anumite contexte trebuie să trecem proba realismului creștin, care ne protejează de orice formă de abordare magică a „celor sfinte” si de punerea în conflict a credinței profunde cu rațiunea practică. Creștinismul autentic, hrănit din fidelitatea față de tradiția genuină a Evangheliei și față de cea filocalică, patristică, nu pune în conflict artificial credința și rațiunea, ci le cultivă cu discernământ”, a transmis Biserica Ortodoxă Română.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult