Acasa Cultura-ReligieReligie Călugării de pe Muntele Athos: Putin și anturajul, o “bandă de criminali“ care trădează ortodoxia

Călugării de pe Muntele Athos: Putin și anturajul, o “bandă de criminali“ care trădează ortodoxia

scris de C.S.
27 afisari

Călugării mănăstirii Sfântul Sava Sârbul, de la Muntele Athos, au cerut episcopilor ortodocși să arunce blestem asupra lui Vladimir Putin, relatează Polskie Radio. Ei vor pedepsirea în acest fel a președintelui rus pentru că a „pornit război împotriva fraților întru credință din Ucraina.”

Putin și anturajul, o “bandă de criminali“.

Putin și anturajul, o “bandă de criminali“.

În declarația lor, călugării reamintesc faptul că Putin provine din KGB și prin acțiunile lui, „distrug națiunea rusă”.

Dacă vreunul dintre episcopi va arunca, într-adevăr, blestemul asupra președintelui Rusiei, el nu va mai putea să intre în biserică. Apelul are o importanță considerabilă pentru clerici și laici, deoarece călugării de la Muntele Athos se bucură de o mare autoritate în rândul credincioșilor ortodocși, mai spune Polskie Radio.

De asemenea, site-ul georgian de știri în limba engleză georgianews.ge relata în martie 2014 că Vladimir Putin și Patriarhul Chiril au fost blestemați de călugări de pe Muntele Athos, împreună cu alți clerici ruși. “Toți acești oameni vor culege roadele faptelor lor, în curând”, spune un călugăr de pe Muntele Athos, într-o secvență video publicată de site-ul georgian în martie, referindu-se la păcatele Patriarhului rus; cât despre Vladimir Putin și anturajul său, călugărul îi numește “o bandă de criminali” și spune că pe aceștia, împreună cu Patriarhul rus, îi așteaptă pedeapsa divină: “Acești omeni își vor primi pedeapsa pentru că și-au trădat religia.”

Conform agenției de știri poloneze KAI, citată de niedziela.pl, această declarație vine în contradicția propagandei oficale a Kremlinului, care face caz de susținerea pe care ar fi primit-o de pe muntele Athos în momentul anexării Crimeei.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult