Acasa Cultura-ReligieReligie Când va fi sfințită Biserică de Gheață de la Bâlea Lac

Când va fi sfințită Biserică de Gheață de la Bâlea Lac

scris de S. P.
17 afisari

Un sobor de preoți de la mai multe culte va sfinți joi, la ora 12,00, singura biserică de gheață din România, cea ridicată la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în Masivul Făgăraș.

Când va fi sfințită Biserică de Gheață de la Bâlea Lac

Când va fi sfințită Biserică de Gheață de la Bâlea Lac

Biserica va fi sfințită de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericii Evanghelice, Greco-Catolice și Romano-Catolice. În sezonul 2008-2009, însuși Mitropolitul Ardealului, IPS prof. dr. Laurențiu Streza, a binecuvântat inedita construcție de gheață.

Biserica de Gheață este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, de nouă ani, pentru toți credincioșii care își doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Înainte de începerea construcției, câțiva preoți au sfințit apa Lacului Bâlea. Cei mai temerari îndrăgostiți aleg Biserica de Gheață de la Bâlea Lac pentru a avea o nuntă de neuitat, iar părinții îndrăgostiți de munte aleg acest loc unic în țară pentru a-și boteza copiii.

Pentru ridicarea bisericii inedite meșterii au folosit aceeași tehnică de construire ca și în cazul hotelului de gheață, fiind utilizate blocuri de gheață de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă și multă apă. Biserica de Gheață de la Bâlea Lac are o înălțime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri și lățime de aproximativ 7 metri și este construită după modelul și arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, județul Sibiu.

Biserica de Gheață a devenit un obiectiv turistic foarte atractiv, orice turist putând vizita Hotelul de Gheață, Biserica de Gheață și igluurile de la Bâlea Lac, plătind o taxă de 10 lei de persoană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult