Cât s-a mai construit din Catedrala Mântuirii Neamului | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieReligie Cât s-a mai construit din Catedrala Mântuirii Neamului

Cât s-a mai construit din Catedrala Mântuirii Neamului

scris de M.A.
7 afisari

Patriarhia Română şi constructorul suţin că lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului se desfăşoară în ritm susţinut.

Cat s-a mai construit la Catedrala Mantuirii Neamului

Cat s-a mai construit la Catedrala Mantuirii Neamului (foto: Basilica.ro)

Se doreşte astfel finalizarea subsolului 2 şi a subsolului 1, până la sfârşitul lunii noiembrie. În unele locuri armătura metalică rigidă a depăşit cota 0 şi poate oferi o viziune asupra etapelor care vor urma după sfârşitul lunii noiembrie la construirea viitoarei Catedrale Patriarhale. Pentru construirea planşeelor, a stâlpilor, a coloanelor şi a pereţilor structurali, care dau formă subsolurilor 2 şi 1 ale Catedralei Mântuirii Neamului, se folosesc cantităţi impresionante de armătură simplă şi armătură rigidă, transmite Basilica.ro.

Potrivit publicaţiei “Ziarul Lumina”, se pregăteşte montarea eşafodajelor şi apoi a armăturii aferente grinzilor şi planşeului pentru a se betona şi placa de la cota 0, care practic încheie lucrările la infrastructura catedralei, fapt care constituie şi obiectivul principal al constructorului. “În legătură cu stadiul lucrărilor, putem spune că se continuă armarea, cofrarea şi se execută secvenţial turnarea plăcii la cota minus 6,80 metri. S-a montat structura metalică rigidă, cam 80% la subsolul 2, în acelaşi timp se armează, se cofrează şi se betonează elementele verticale de la cota minus 6,80 metri către cota 0, adică la subsolul 1. Am început deja montarea eşafodajelor pentru cofrarea plăcii de la cota 0”, a mai precizat inginerul Ion Ion.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului pot fi sprijinite la orice parohie şi mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române. Pentru depunere numerar sau virament bancar există următoarele conturi ale Patriarhiei Române: Cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala sector 4, Bucureşti; Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala sector 4, Bucureşti. Pentru mai multe informaţii puteţi consulta adresa de internet www.catedralaneamului.ro.

18 comentarii

Huhu Ciu 15-10-2012 - 18:39

Avem destule biserici si catredale, ACUM IN VREME DE CRIZA construim o magaoaie de cladire de care nu avem nevoie!

Credinta in DZEU. e in noi nu in zidurile astea extrem de scumpe, AMIN!

Ereticul 15-10-2012 - 19:26

Adevarat, d-le Huhu, credinta nu se rezuma la „un chip cioplit”, dar:
– si francezii s-au revoltat la momentul construirii Turnului Effel, si a devenit simbolul Parisului (cozile pentru vizitare dureaza 2 – 3 ore, mai ales cand nu functioneaza decat un singur lift);
– si cei din Targu Jiu denumeau Coloana Infinita „P..la primului ministru”, si a devenit simbol national si un punct de atractie turistica aducator de venituri;
– si catalanii din Barcelona contribuie de aproape 100 de ani (si o s-o mai faca ceva timp) la inaltarea Sagradei Familia. Cu toate ornamentele de gust indoielnic, este una dintre atractiile principale ale orasului si aducatoare de venituri importante urbei.
Lista poate continua destul de mult si poate cuprinde aproape toate obiectivele turistice importante din capitalele si orasele importante europene – la momentul construirii lor au fost destule voci impotriva si s-au ridicat numeroase probleme financiare, insa rezultatul a servit intotdeauna cu succes urmasilor constructorilor, pentru ca respectivele monumente / edificii / lacasuri de cult / etc. in timp se transforma in atractii turistice si reprezinta si dovada trecerii pe pamant a neamului respectiv.

Huhu Ciu 15-10-2012 - 20:29

DE acord in vreme de boom economic, de mare crestere economica sa se construiasca orice rahat care atrage turistii straini, ACUM MAJORITATEA POPORULUI ROMAN ESTE MURITOR DE FOAMEEE!!!!!!!!!!!!

US 16-10-2012 - 00:41

Aceasta porcarie se poate compara mai degraba, nu cu turnul Effel sau coloana infinitului sau altele, ci cu alta oroare, Casa Poporului. Faptul ca faci un jeg, pe cadavre si dupa ce l-ai facut spui, ok, asta e, sa-l folosim cumva, nu inseamna ca trebuie sa fii atat de idiot incat sa repeti figura pe motiv ca dupa ce ai facut prostia o sa treci peste in viitor. Ce rationament e asta?

Ereticul 16-10-2012 - 02:03

Nu cunosc planurile finale si nu stiu cum o sa arate Catedrala, dar vorbesc de un principiu: multe dintre edificiile (in special lacasele de cult) apreciate in occident au fost construite cu o cheltuiala insemnata in perioade in care omul de rand murea de foame.
De acord cu categorisirea Casei Poporului drept o oroare arhitectonica, dar putem sti oare cum o vor privi stra-stranepotii nostri? Si piramidele egiptene sunt expresia megalomaniei (cel putin asta este interpretarea istorica din zilele noastre), iar Marele Zid Chinezesc este supranumit si „Cel mai lung cimitir din lume”. Cu toate astea, e plin de turisti la ambele obiective.
Ca raspuns direct, personal consider ca rationamentul de la Casa Poporului este diferit de Catedrala Neamului cel putin prin prisma faptului ca edificiul crestin nu se inalta „pe cadavre”.

US 16-10-2012 - 04:01

Mai omule, daca esti normal la cap, trebuie sa te doara in cur cum vor privi extraterestrii realizarea! Problema este in prezent! Eu am spus fraza cheie, „a face ceva pe cadavre”. Cand n-ai probleme si ai bani de aruncat poti sa faci si ce zici tu, dar a face un ceva, cu speranta ca va fi privit cumva bine de catre viitorime, tot prostie e.

US 16-10-2012 - 04:09

Daca mor oamenii prin spitale si de foame in timp ce banii se arunca sa se faca hardughia asta, si pentru un popa care-si mai joaca si banii la bursa, se numeste inaltare pe cadavre. Despre asta vorbim. Simplul fapt ca e edificiu crestin, e irelevant, ca doar numele nu ajunge, ba e chiar o ticalosie cand raul se face in numele Domnului. Nu fatada conteaza, ci faptele.

Ereticul 16-10-2012 - 10:06

Adevarat, cheltuiala in conditii de criza se poate incadra la „ce-i lipseste chelului – tichia de margaritar”

BULA 16-10-2012 - 10:52

Nu au voie de la occidentali sa bage putinii bani de care mai dispnem in ceva productiv (fabrici, retele de tranport, etc). E criza de supraproductie in Vest si i-am sufoca daca am mai iesi si noi cu ceva pe piata.
De asta se rebordureaza strazile de trei ori pe an, ca sa ardem banii.

US 16-10-2012 - 18:08

Acuma, ca ne-am lamurit, adaug si io o chestie care poate fi in favoarea a ceea ce ai spus tu(daca tot nu-i poate opri nimeni). Aia de la MISA lu Bivolaru vorbeau de prin anii 90 de profetiile unui indian care spunea ca Romania va fi noul centru spiritual al planetei, bla bla. Ce e interesant e ca indianul a descris imaginea locului unde va fi amplasat un templu impunator, care va fi construit in Bucuresti(indianu a facut predictiile pe la inceputul secolului) iar dupa descriere, s-a dedus ca e vorba de Casa Poporului, evident subliniindu-se cat de tare fusese indianul, care nu avea cum sa stie ca se va face Casa Poporului taman acolo. Insa dupa cum se vede treaba catedrala, dupa mai multe permutari si schimbari de locuri, a ajuns exact langa Casa Poporului…

sanda sanda 16-10-2012 - 19:06

Cred ca ai furat nick-ul de la . sobru . /urbos /us. Scrii prea mult si numai prostii. Dupa modul cum faci spume impotriva Catedralei se vede ca oi fi si tu un sobolan

CAMY 15-10-2012 - 20:52

Am avut in familie un botez si un popa burtos care i-a cerut familiei 4 milioane jumate. Pentru ce, ma? Sa rigii tu acolo ceva, sa te faci ca spui niste timpenii si pe urma sa te duci acasa si sa bei pina crapi? Nu le-ar fi rusine sa le fie.

Matei 16-10-2012 - 09:04

Nu inteleg: daca tot crezi ca sunt „tampenii” cele zise de preotul cu pricina, de ce ai mai botezat copilul? Nu puteai sa bei tu de cei 4 milioane, sa raghai satisfacuta si sa-ti traiesti viata fara sa ne mai obosesti cu panseurile tale?

BULA 16-10-2012 - 10:59

Si-a botezat copilul pentru ca asa e obiceiul, dar ce a spus despre popii ortodocsi e adevarat, sunt escroci care se dau spasiti. Sunt experti in afaceri si in manevrarea valutei. Cred ca au fost scoliti putin pe la SECU.

jan dinu 16-10-2012 - 19:50

—- Catedrala —
Cladeste catedrala acestui neam
Statornicie dai cu legamint
Vegheaza starea ei an dupa an…
Pentru patria ta pe acel pamint !….
JD-USA (only )…

popa prostu 16-10-2012 - 20:08

dar daca in contitutia noua baga „republica cladita pe democratie si valori crestine” ce ne facem?

jan dinu 16-10-2012 - 22:42

Raspuns :
Citim poezia intreaga a lu JD-USA (only ) …-:))))

popa prostu 16-10-2012 - 20:17

de la un timp aud mereu expresia ciudata „casa poporului” ca si cum ar fi vorba de o Romania mica cocotata in varf de deal.

si inca, data unui palat… dar rege sau regina, de ce nu avem?

ohoho, ce incoronare vestita ar iesi cu catedrala noua, de simbolul puterii lumesti chiar langa puterea cereasca, nici nu mai vorbesc!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult