Acasa Cultura-ReligieReligie Ce conține Arhiva Apostolica a Vaticanului

Ce conține Arhiva Apostolica a Vaticanului

scris de Z.V.
332 Afisari

Punctul central al catolicismului mondial, micul stat din inima Romei este vizitat permanent de „fluvii” umane.

Biblioteca Vaticanului – nu ocupa zone strict interzise din motive religioase, ci pentru a proteja anumite documente si valori considerate de secole a reprezenta adevaruri esentiale pentru întreaga civilizatie umana, astfel ca dezvaluirea lor ar putea determina transformari la nivel global, cu efecte imprevizibile.

De-a lungul timpului, s-au adunat aici peste 85 de kilometri de rafturi pline cu secrete ale omenirii, din toate domeniile, dar cele care capteaza în cea mai mare masura interesul si curiozitatea sunt cele tinute în seifurile si tunelele care alcatuiesc Arhiva Secreta a Vaticanului, existenta de peste 400 de ani.

Trebuie mentionat ca începând din anul 2019 Papa Francisc a decis schimbarea numelui Arhivei Secrete în Arhiva Apostolica, iar deschiderea oficiala a Arhivei pentru cercetatori din toate tarile a avut loc abia în 1881.

Cele mai vechi documente din arhiva dateaza din secolul VIII si nume foarte importante ale istoriei pot fi regasite în ele, de la Henric al VIII-lea, Galileo si pâna la Martin Luther si cavalerii din Ordinul Templierilor. Exista însa sustinatori ai unor teorii conspirationiste despre pastrarea la secret a cronovizorului (aparat destinat calatoriilor în timp), a celei mai mari colectii de pornografie, a dovezilor suprematiei satanice a Illuminati asupra lumii etc. Va prezentam succint câteva dintre cele mai controversate documente.

– Documentele de la procesele Cavalerilor Templieri. Înscrisurile oficiale de la procesul Cavalerilor Templieri, scrise cu cerneala neagra pe pergamente îngalbenite de vreme, dezvaluie detalii de la procesele din secolul XIV în care membrii Ordinului Templierilor erau acuzati de erezie. Acest ordin calugaresc militar crestin a fost persecutat de regele Filip al IV-lea al Frantei din cauza puterii si influentei tot mai mari a membrilor sai si pentru a-si însusi fabuloasele bogatii ale acestora.

Papa Clement V a început investigatiile si, torturati de inchizitorii care doreau obtinerea marturisirilor care sa le convina acuzatorilor, multi cavaleri au declarat ca se fac vinovati de blasfemii si erezie. A urmat decimarea conducatorilor ordinului, încheiata cu arderea pe rug a ultimului Mare Maestru al ordinului, Jacques de Molay si blestemul rostit de el de pe rug, împlinit în mod straniu de-a lungul timpului.

– Scrisoarea tribului de amerindieni Ojibwe. Unul dintre cele mai interesante documente expuse este o scrisoare scrisa pe scoarta de copac în 1887 de membrii tribului Ojibwe din Grassy Lake, Ontario (SUA), pentru Papa Leon XIII.

Pitoreasca scrisoare este adresata „Marelui Maestru al Rugaciunii, cel care tine locul lui Iisus” si este datata în luna mai, „când este multa iarba si e luna florilor”. Prin ea, sefii tribului doreau sa îi multumeasca Papei ca trimisese un episcop în zona.

– „Al Treilea Secret de la Fatima”. Se presupune despre controversatul document ca este ascuns în Arhivele Secrete. În 1917, trei copii din Portugalia au primit profetii despre destinul omenirii, dintre care la una au fost martori mii de oameni. Presupusa secretizare a acestui „Al Treilea Secret” a alimentat zvonuri conform carora continutul sau s-ar fi referit la un holocaust nuclear, un dezastru natural etc.

– Dovezi ale vietii extraterestre. Zvonurile sugereaza ca Vaticanul detine dovezi ale existentei vietii extraterestre, sub forma unor cranii ale unor fiinte venite de pe alte planete.

Unele surse pretind chiar ca anumite documente contin dovezi ca însusi papa conspira cu extraterestrii pentru a implanta în trupurile tuturor oamenilor de pe Pamânt cipuri. Acestea sunt asociate cu faimosul si sinistrul numar 666.

– Documentele de la procesul de erezie al lui Galileo Galilei. In secolul XVII Galileo Galilei a fost acuzat de erezie de catre Inchizitie, pentru ca sustinea ca Pamântul se învârte în jurul Soarelui.

Unul dintre documente poarta semnatura astronomului care a scapat de arderea pe rug dupa ce a recunoscut, împotriva convingerilor sale, ca a gresit. Biserica Romano-Catolica a recunoscut, în 1992, ca în realitate ea a gresit condamnând viziunea lui Galileo Galilei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS