Acasa Cultura-ReligieReligie Cea mai veche biserică din București își sărbătorește hramul istoric: Program

Cea mai veche biserică din București își sărbătorește hramul istoric: Program

scris de Ziua Veche
238 Afisari

Biserica „Sfântul Anton” – Curtea Veche din București își va sărbători hramul istoric luni, de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Programul liturgic va începe duminică seară cu slujba Acatistului Bunei Vestiri, de la ora 16:00, și va continua cu slujba Vecerniei Mari unită cu Litia.

În ziua de hram, programul va începe cu slujba Utreniei, de la ora 8:00, urmată de Sfânta Liturghie. La final, va fi oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și beneficiarii lăcașului de cult.

Într-un interviu pentru Trinitas Tv, parohul bisericii, pr. Gheorghe Zaharia, a vorbit despre programul liturgic al hramului și a amintit cateva dintre momentele importante din istoria lăcașului de cult.

Sfântul Cuvios Antonie cel Mare a devenit ocrotitorul lăcașului de cult în urma incendiului din 1847, când un lăcaș de cult din proximitate, închinat sfântului, a ars. Din anul 2017, biserica deține și un fragment din moaștele Sfântului Antonie.


Biserica „Sfântul Anton” – Curtea Veche este cea mai veche biserică din București și datează din 1559. Hramul istoric, dat de Domnitorul Mircea Ciobanul, este „Buna Vestire”.

La Biserica de la Curtea Veche erau unși domnitorii, astfel că în interiorul ei s-au înălțat rugăciunile lui Mihai Viteazul, Matei Basarab, Șerban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanu și ale altor domnitori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS