Acasa Cultura-ReligieReligie Chişinău: Protest ortodox împotriva islamului VIDEO

Chişinău: Protest ortodox împotriva islamului VIDEO

scris de M.A.
7 afisari

Sute de credincioşi din cadrul Asociaţiilor Ortodoxe din Republica Moldova, înarmaţi cu cruci, icoane şi clopote, au venit miercuri, în faţa Guvernului, şi au cântat rugăciuni în semn de protest faţă de înregistrarea Ligii Islamice, transmite Unimedia.md.

Protest impotriva legalizarii islamului la Chisinau (foto info-prim.md)

Protest impotriva legalizarii islamului la Chisinau (foto info-prim.md)

Aceştia au înaintat o petiţie prim-ministrului Vlad Filat în care cer revizuirea înregistrării legii Cultelor. ”Să stăm straje la hotare, să păzim acest pământ” este testamentul voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt, care este valabil şi în zilele noastre. Mitropolia Moldovei se solidarizează cu acest protest organizat de Alianţa Asociaţiilor Otrodoxe contra actualei legi privind cultele religioase”, a declarat prodiaconul Mitropoliei Chişinăului şi al Întregii Moldove, Ion Braşoveanu. Potrivit sursei citate, unele culte religioase au o doctrină antistatală şi antisocială. ”Înregistrarea unor culte clandestine sau schismatice crează tensiuni şi nelinişte în comunităţile existente”, a mai menţionat prodiaconul.

Prezent la protest, secretarul general adjunct al Guvernului, Anatolie Onceanu, a afirmat că demersul va fi examinat după revenirea în ţară a prim-ministrului Vlad Filat, care se află în aceste zile în Germania.

Potrivit Jurnal.md, un protest similar a fost organizat şi la Bălţi. Cei peste 400 de protestatari, în frunte cu episcopul de Bălţi şi Făleşti, PS Marchel, au acuzat autorităţile de subminarea tradiţiilor şi credinţei naţionale. În paralele cu aceste acţiuni de protest, mai mulţi membri ai Coaliţiei Nediscriminare s-au adunat în faţa Mitropoliei Moldovei exprimându-şi nemulţumirea faţă de manifestările pe care le consideră intolerante. Protestatarii au scandat ”Stop discriminarea” şi au chemat mitropolia să fie mai tolerantă faţă de alte culte religioase.

Liga Islamică din Moldova a fost înregistrată oficial de Ministerul Justiţiei în data 14 martie. Anterior, autorităţile au refuzat în repetate rânduri să dea curs solicitării de înregistrare a cultului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult