Biserică româneasc vandalizată. Evreii ultra-ortodocşi scuze | Ziua Veche
Acasa Cultura-ReligieReligie Biserică românească vandalizată. Evreii ultra-ortodocşi au cerut scuze

Biserică românească vandalizată. Evreii ultra-ortodocşi au cerut scuze

scris de M.A.B.
25 afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a vizitat la marţi aşezământul bisericii ortodoxe române din Ierusalim, care a fost recent vandalizată.

Biserică româneasc vandalizată. Evreii ultra-ortodocşi au cerut scuze

Biserică româneasc vandalizată. Evreii ultra-ortodocşi au cerut scuze

La sosirea la aşezământ, ministrul Titus Corlăţean a fost aşteptat de unul din liderii comunitaţii de evrei ultra-ortodocşi din cartierul în care se afla biserica. Rabinul a prezentat scuze pentru incidentul inregistrat şi a insistat că acest act comis de anumiţi membri ai comunităţii este unul izolat, dezaprobat de comunitate în ansamblu. Acesta a dat asigurari că şi în cadrul comunităţii va fi investigat acest eveniment şi că vor fi luate măsuri menite să impiedice repetarea unor asemenea fapte în viitor. Rabinul a exprimat apreciere pentru pozitia constantă a României de sprijinire a comunităţii evreieşti şi de menţinere a unui climat favorabil pentru existenţa liberă a tuturor credinţelor religioase, informează MAE.

Corlăţean a avut o întâlnire cu preotul şi cu maicuţele aşezământului, cărora le-a transmis că dezaprobă în mod ferm actele de intimidare şi vandalism la care au fost supuşi. Şeful diplomaţiei române i-a asigurat de întregul sprjin pe care statul român îl acordă pentru desfăşurarea activităţii în condiţii de securitate a aşezământului religios românesc la Ierusalim.

Corlăţean şi Lieberman, despre vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim

Corlăţean şi Lieberman, despre vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim

Corlăţean şi Lieberman, despre vandalizarea bisericii româneşti din Ierusalim

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut marţi o întrevedere cu vicepremierul şi ministrul Afacerilor externe israelian, Avigdor Lieberman. Printre temele discutate de către cei doi oficiali a fost şi actul de vandalism îndreptat asupra aşezământului bisericii ortodoxe din Ierusalim. Ambele părţi şi-au exprimat regretul cu privire la recentul incident şi au convenit, în urma analizării datelor existente, că astfel de manifestări sunt provocate de grupuri religioase extremiste care nu reflectă nici politica oficială, nici opinia întregii societăţi israeliene. Cei doi miniştri au condamnat ferm incidentul. In reacţie la solicitarea ministrului Corlatean, ministrul Lieberman a oferit asigurări ca autorităţile israeliene vor lua toate masurile pentru identificarea autorilor şi aducerea acestora în faţa justiţiei. În cursul serii, ministrul Titus Corlăţean a efectuat o vizită la aşezământul bisericii ortodoxe române din Ierusalim.

In context, cei doi miniştri au discutat aspecte ale cooperării bilaterale privind educaţia în domeniul combaterii discriminării şi intoleranţei, precum şi proiecte bilaterale în domeniile istoric şi cultural, de evidenţiere a coexistenţei paşnice a celor două popoare şi religii. Totodată, ministrul Titus Corlăţean a evocat semnificaţia deosebită a datei de 9 octombrie, desemnate de Guvern drept Ziua de comemorare a Holocaustului în România şi eforturile ţării noastre de reconciliere cu trecutul istoric, mulţumind pentru sprijinul oferit de partea israeliană pentru îmbunătăţirea programelor educaţionale privind Holocaustul.

Totodată, cei doi miniştri de externe au abordate aspecte legate de stadiul cooperării trilaterale cu R. Moldova, dosarele regionale de interes, cu accent asupra dosarului nuclear iranian, situaţia din Siria, şi perspectivele procesului de pace din Orientul Mijlociu.

1 comentariu

H2SO4 11-10-2012 - 03:35

„a vizitat la marti” – cum adica la marti ? la un joc de table!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult