Acasa Cultura-ReligieReligie Covoraşe ortopedice de rugăciune

Covoraşe ortopedice de rugăciune

scris de D.P.
102 afisari

Pentru a evita durerile de genunchi în timpul rugăciunii, un turc musulman care trăieşte în Germania a pus la punct un covoraş ortopedic, despre care el afirmă că-l vinde în toată lumea, relatează AFP.

Covoraşul, care la o primă privire pare ca toate covoraşele de rugăciune, este echipat dedesubt cu mici perniţe, în locurile în care se pun genunchii, picioarele şi fruntea. În perniţe se află ”o spumă specială, foarte stabilă, care nu se deteriorează”, inventată de Adnan Pirisan, un turc în vârstă de 50 de ani, sosit în urmă cu 10 ani în Germania.
Pirisan nu vrea să divulge compoziţia spumei. ”Secret de fabricaţie”, afirmă el. ”Mi-am depus brevetul în 2009 şi, de atunci, producem în trei oraşe din Turcia. Vindem circa 3.000 de covoraşe pe an”, a indicat Pirisan într-o convorbire telefonică cu AFP. Când este împăturit, covoraşul se poate transforma într-o pernă sau o mică traistă, în care se poate pune ”cartea de rugăciune sau medicamentele”, a afirmat Pirisan.

Firma lui Pirisan, ”Pirisec” – ceea ce înseamnă ”adevărata cale” – vinde în principal pe Internet, dar dispune de puncte de vânzare în Germania, Turcia, Kuweit şi Dubai. Disponibil în trei categorii – ”standard”, pentru suma de 39,50 euro, ”lux” şi ”pentru copii” -, covoraşul ortopedic şi-a găsit clienţi peste tot, din Germania până în Turcia, în Franţa, SUA şi Singapore.

Pirisan, care a inventat covoraşul după ce-a suferit el însuşi de dureri de genunchi, declara, într-un interviu pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung: ”Musulmanii se roagă în general de cinci ori pe zi, îngenunchează prin urmare de patruzeci de ori, timp de 15-20 de secunde. În timpul Ramadanului, noi îngenunchem chiar de până la 60 de ori pe zi”.

Întrebat de ziar dacă vrea să vândă aceste produse persoanelor de altă religie – catolicii îngenunchează şi ei destul de des -, Pirisan a răspuns că ştie mai ales de protestanţi. ”Trebuie să cercetez, probabil că voi reflecta la aceasta, nu doar pentru c-ar putea deveni o afacere, ci pentru c-aş dori să uşurez rugăciunea pentru fiecare, fie că este musulman, protestant sau catolic”, a conchis Pirisan.

7 comentarii

ValVerde 03-08-2013 - 23:20

Mda…rugaciunea-i cu deranj…

ciufulici 03-08-2013 - 23:38

Crestinii isi fac cruce in 4 colturi, dar evreii isi fac in 6.
Crestinii sunt ei oare mai carpanosi?

ValVerde 04-08-2013 - 01:22

Nu, ca o repeta sa fie siguri.

8:6

Iar cei mai cu frica lui Dumnezeu o fac chiar de trei ori la rind.

12:6

Unde ne bat evreii e la dat cu capul. Dar si pe ei ii concureaza musulmanii, care dau bine cu capul in podea. Numai ca atunci cind ii vezi pe toti la unison cu curu’n sus iti vine sa-ti cauti alt Dumnezeu.

(Mai putin Huhu, lui atunci ii vine sa strige fericit Allah Akhbar)

O fi pacat sa tragi bashini in moschee ???
La ortodocsi nu e pacat, ca am cunoscut eu un popa basinos, odata, era gras si barbos si ii placea sa traga la masea. Rasuna altaru’ cind lua notele de sus si ii scapau necontrolate.

ciufulici 04-08-2013 - 01:50

In moschee nu cred sa dea cu tamaie, deci nu cred sa fie bine.
Dar si la ortodoxi se da din cap, babele dau cu pupa pe la icoane si moaste, de apare minunea argintului neoxidat.
Dar tot e bine, ca este antibactericid.

ciufulici 04-08-2013 - 00:03

un milliard – punem in medie cam cati se roaga pe zi
un metru – odificarea centrului de greutate
70 kg – sa zicem
10 m/s2 – g
de 5 ori

10^9 x 1 x 70 x 10 x 5 = 3.5 x 10^12 J de lucru mechanic aruncati in spatiu
3.5 Terra joule

Iata de ce se incalzeste planeta!

ciufulici 04-08-2013 - 00:18

vand hajj virtual pe DVD cu accessorii electrozi pentru 69 de fecioare, unul s-a pierdut, dar firul e inca bun, se poate tine intre dinti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult