Acasa Cultura-ReligieReligie Craiova: Moaştele Sfântului Calinic de la Cernica

Craiova: Moaştele Sfântului Calinic de la Cernica

scris de M.A.
56 afisari

Racla cu moaştele Sfântului Calinic de la Cernica a fost adusă, sâmbătă după-amiază, la Catedrala Mitropolitană ”Sfântul Dumitru” din Craiova.

Moastele Sfantului Calinic

Moastele Sfantului Calinic (foto: Basilica.ro)

Cu acest prilej, un sobor de arhierei din toate regiunile ţării, de preoţi şi diaconi au oficiat slujba de priveghere, urmată de Slujba Sfintei Liturghii. La moaştele Sfântului Calinic sunt aşteptaţi duminică mii de credincioşi, pentru acest eveniment religios Mitropolia Olteniei pregătind 90 de autocare ce vor transporta oameni din toate localităţile doljene în Craiova.

După aproape un secol şi jumătate Sfântul Calinic de la Cernica s-a întors în Oltenia. Moaştele Ierarhului sunt aduse, timp de o săptămână, în toate eparhiile mitropoliei. “Sfintele moaşte au fost însoţite de la Mănăstirea Cernica de o delegaţie formată din Înaltpreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Sfintele moaşte au fost întâmpinate în Catedrala Sf. Dumitru de un sobor format din Ierarhi ai Mitropoliei Olteniei şi preoţi din Arh. Craiovei. A fost săvârşită o slujbă de Te Deum iar ÎPS Irineu a rostit un cuvânt de bun venit mulţumind lui Dumnezeu pentru această binecuvântare adusă pe meleagurile oltene prin prezenţa Sf. Moaşte ale Sf. Calinic”, a relatat pentru Radio TRINITAS Gheorghe Cioiu.

Moaştele Sfântului Calinic se află aşezate, spre închinare, pe esplanada Catedralei Mitropolitane, alături de moaştele Sfinţilor Nifon, Tatiana, Serghie şi Vah, aflate, acolo, permanent.

Moaştele Sfântului Ierarh Calinic de la Mănăstirea Cernica, aflate zilele acestea în pelerinaj în Mitropolia Olteniei, vor ajunge în Arhiepiscopia Râmnicului în după amiaza zilei de luni. Racla cu cinstitele odoare va fi aşezată spre închinarea credincioşilor în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea până marţi, 1 mai.

1 comentariu

mitika 03-05-2012 - 21:54

cred ca ar fi fost mai bine sa spuneti ceva despre personalitatea lui dar voi nu sunteti ziaristi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult