Acasa Cultura-ReligieReligie De ce nu doarme liniştit Patriarhul Kirill al Rusiei

De ce nu doarme liniştit Patriarhul Kirill al Rusiei

scris de A.P.
9 afisari

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a declarat că principala sa problemă este astăzi situația din Ucraina, într-un interviu acordat marți agenției oficiale de presă TASS.

patriarhul-KirillNu pot să dorm liniștit din această cauză — în sens propriu și figurativ’, a afirmat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, adăugând că pentru el nu există o problemă mai importantă în prezent decât conflictul din estul Ucrainei, unde mor oameni.

Mai devreme sau mai târziu, pacea se va instala în Ucraina, a spus el, subliniind că este important de a depăși animozitatea de ambele părți.

‘Pornind de la perspectiva reconcilierii, facem apel ca părțile implicate în conflictul din Ucraina să dea dovadă de înțelepciune. Semințele potrivnice ar putea să se dezvolte în viitor în fruct otrăvit’, a avertizat el, afirmând că ‘biserica face tot ce este posibil pentru ca acest conflict să nu ducă la noi victime’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult