Acasa Cultura-ReligieReligie De ce se duce Patriarhul Daniel în Germania

De ce se duce Patriarhul Daniel în Germania

scris de D.S.S.
7 afisari

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, va efectua, în perioada 9-12 septembrie, o vizită canonică în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului la invitaţia Arhiepiscopului Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Preafericitul Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Preafericitul Parinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, pe parcursul vizitei sale patriarhul va fi însoţit de o delegaţie a BOR.Sâmbătă dimineaţă, patriarhul se va întâlni cu Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Freising şi Munchen, precum şi cu dr. Johannes Friedrich, Episcopul evanghelic al Bavariei.
În cursul după-amiezii, va vizita Consulatul General al României din Munchen, iar apoi se va întâlni cu Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavarez. Cu acest prilej, vor fi discutate împreună cu autorităţile locale aspecte ale sprijinului constant acordat de acestea Mitropoliei Ortodoxe Române din Germania.

Duminică, părintele patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi şi preoţi ortodocşi români şi ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfânta Liturghie şi va pune piatra de temelie pentru viitoarea biserică românească din Munchen, cu hramurile Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.
În cursul după-amiezii, Întâistătătorul BOR va adresa un mesaj în timpul festivităţii de deschidere a celei de-a 25-a Întâlniri Internaţionale pentru Pace organizată de Comunitatea Sant’ Egidio la Munchen, cu tema „Destinaţi la convieţuire” („Bound to live together”). În cadrul acestui eveniment, patriarhul Daniel se va întâlni cu preşedintele Germaniei, dr. Christian Wulf.

Luni, 12 septembrie, patriarhul BOR va prezenta o expunere intitulată „Dialog teologic şi cooperare ecumenică”, în cadrul forumului cu tema Unitatea creştină şi dragostea pentru cei săraci, organizat ca parte a Întâlnirii Internaţionale pentru Pace, la care va participa şi Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
În după-amiaza aceleiaşi zile, delegaţia Patriarhiei Române se va întâlni cu dr. Marcel Huber, ministru Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, pentru a discuta aspecte privitoare la sprijinirea comunităţii româneşti din Bavaria.
Patriarhul Daniel se va întoarce la Bucureşti în seara zilei de 12 septembrie, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Patriarhiei Române.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult