Acasa Cultura-ReligieReligie Duhovnicul cosmonauţilor: toţi cred în Dumnezeu!

Duhovnicul cosmonauţilor: toţi cred în Dumnezeu!

scris de Adrian Pătruscă
24 afisari

Cu foarte rare excepţii, toţi cosmonauţii ruşi sunt credincioşi, a declarat duhovnicul acestora pentru cotidianul Moskovski Komsomolets.

Cosmonauţi credincioşi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Cosmonauţi credincioşi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

“Din 2006, doar doi cosmonauţi s-au declarat atei şi au refuzat binecuvântarea mea” înainte de a pleca în spaţiu, a declarat părintele Iov Talats, egumen al Metocului patriarhal “Schimbarea la Faţă”, din Centrul de formare a cosmonauţilor de lângă Moscova. “Unul dintre ei chiar a scos toate icoanele de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), fără să se gândească la colegii lui. Dar nu trebuie să judecăm noi, e dreptul fiecăruia să-şi aleagă propriul drum.”

Potrivit părintelui, majoritatea cosmonauţilor sunt bucuroşi să viziteze biserica, unii împreună cu întregul lor echipaj. “Dima Kondratiev, bunăoară, a venit împreună cu colega americană, Catherine Coleman şi cu colegul italian Paolo Nespoli. I-am binecuvântat pe toţi, i-am stropit cu apă sfinţită şi le-am dăruit trei icoane. Au fost foarte fericiţi.”

Părintele participă la fiecare lansare în spaţiu de la cosmodromul Baikonur, în Kazahstan, pentru a stropi racheta cu agheazmă şi a-i binecuvânta pe cosmonauţi înainte ca aceştia să-şi îmbrace costumele spaţiale.

“După care, când racheta îşi ia zborul, mă rog lui Dumnezeu”, spune părintele Iov.

Deseori, cosmonauţii îl cheamă pe duhovnicul lor de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi îi cer să se roage pentru ei înainte de a ieşi în spaţiu, povesteşte duhovnicul.

Un cosmonaut care se declarase ateu a descoperit credinţa după o pană a rachetelor de frânare la aterizare. În mod miraculos, după ce cosmonautul s-a rugat, rachetele au început să funcţioneze, spune părintele Iov.

După 70 de ani de ateism sovietic, Biserica Ortodoxă Rusă, care cunoaşte o perioadă de înflorire după dispariţia URSS în 1991, este din ce în ce mai prezentă în viaţa socială, mai cu seamă în armată, notează La Croix.

În decembrie trecut, patriarhul Chiril a declarat că zborurile în spaţiu sunt o urmare a “voinţei divine”.

Yuri Gagarin, primul om care a zburat în spaţiul cosmic şi căruia istoria oficială sovietică îi atribuia fraza: “Nu l-am văzut pe Dumnezeu acolo sus”, îşi botezase totuşi în secret cele două fetiţe, potrivit biografilor săi.

Pe 12 aprilie se împlinesc 50 de ani de când Yuri Gagarin a ieşit din atmosfera terestră, fiind astfel primul om care a zburat în spaţiul cosmic. În cinstea evenimentului, Google şi-a schimbat logo-ul.

11 comentarii

geek-a-contra 13-04-2011 - 11:42

„cu foarte rare excepţii, toţi… sunt …”. bre, din doua, una: ori sint toti ori cu exceptii (rare) dar nu sint toti.

toma 13-04-2011 - 15:26

Ha ha ha icoane in spatiu in statia orbitala !!! Ce are in comun stiinta avansata cu mentalitatea primitiva de ev mediu? Astia il sfideaza pe d-zeu ducandu-si idolii lor tot mai sus in cosmos sub nasul lui .Pana intr-o zi cand suparat de o asemenea ofensa creatorul le va da un bobarnac de or sa se duca glont de unde au venit

john 13-04-2011 - 16:26

toma necredinciosule, icoana poate face minuni dar tu nu stii roaga-te la Dumnezeu sa afli adevarul!

xViorel 16-04-2011 - 11:21

… inchinarea la icoane este interzisa CLAR de DUMNEZEU

Romani cap.1
22. S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit;

23. si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o ICOANA care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.

24. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile;

25. caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin

Pocaiti-va si credeti in DOMNUL Isus Hristos caci vine FOARTE CURAND. http://www.sfarsitul-vremurilor.webs.com

icoana = imagine

john 16-04-2011 - 17:53

Rom 1:23 Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
din editia BOR , unde vezi tu cuvantul icoana Viorele cred ca esti in eroare …..traducerea mea spune alceva …..e de pe e-sword o aplicatie biblica in totate limbile importante ale pamantului……..icoana =chip sfant, cinstirea icoanei ne duce la prototipul ei……..e greu sa intelegi asta ca tu esti un asa zis pocait….dar studiaza si te roaga si vezi ca icoana nu e idol……..

toma 14-04-2011 - 18:25

Bai john nu ai niste icoane frumoase din lemn sa mi le trimiti ca nu mai am ce pune pe foc si vremea s-a racit?

briel 14-04-2011 - 19:23

Bine, bine … am inteles ca nu-ti plac icoanele. Dar muzica? Muzica iti place ?

Bortniansky – Cherubic Hymn (No. 7)

http://www.youtube.com/watch?v=GDCwdreKpXI&feature=related

john 16-04-2011 - 17:53

Bai Tomo!!! nu fii necredincios ci credincios…….

toma 15-04-2011 - 10:28

Da imi place foarte mult stilul de muzica cantat de Enya

xViorel 16-04-2011 - 11:22

enya canta muzica new age… nu stiati asta ? SURPRIZA.

toma 17-04-2011 - 09:54

@john Daca nu ling la icoane spurcate ca tine inseamna ca nu sunt credincios?Cunosc sute de inchinatori la icoane care duminica pupa la icoane la biserica iar dupa masa se imbata pe la birturi si apoi injura pe toti sfintii .Daca nu beau nu fumez nu injur nu ma inchin la icoane[idoli] asta inseamna ca sunt necredincios????????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult