Acasa Cultura-ReligieReligie Hag hanuka sameach. Evreii celebrează Sărbătoarea luminilor

Hag hanuka sameach. Evreii celebrează Sărbătoarea luminilor

scris de M.A.
1508 afisari

Evreii din întreaga lume celebrează Hanuka numită şi „Sărbătoarea luminilor”.

Ceremonia sărbătorii are loc în special acasă, în familie, dar şi în sinagogi. Timp de opt nopţi, cât durează sărbătoarea, familiile se adună în jurul unui sfeşnic hanukia, un candelabru special cu opt braţe, în care se ard opt lumânări, transmite Rador.

Hanuka are şi această semnificaţie, a victoriei binelor asupra răului, a luminii asupra întunericului şi, ceea ce este cel mai important, ne obligă şi pe noi, evreii, şi ne-evreii în general, să nu uităm istoria, s-o reamintească mereu. Hanuka ne-o reamintim pentru că mai înseamnă ceva, o sărbătoare a reînnoirii şi aş dori să folosesc prilejul să urez ascultătorilor dumneavoastră La mulţi ani, sănătate, sărbători fericite şi o urare specială pentru credincioşii evrei, ‘Hag hanuka sameach‘. Fie ca această sărbătoare să ne bucure pe toţi”, a declarat, la RRA, Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult