Acasa Cultura-ReligieReligie Iisus Hristos, cea mai importantă persoană din Wikipedia

Iisus Hristos, cea mai importantă persoană din Wikipedia

scris de D.P.
64 afisari

Iisus Hristos se află pe primul loc în topul celor mai importante persoane din istoria lumii, realizat de doi cercetători în tehnologia calculatoarelor.

Iisus Hristos, cea mai importantă persoană din Wikipedia

Iisus Hristos, cea mai importantă persoană din Wikipedia

Bazându-se pe impactul opiniilor pe care unii indivizi le-au avut de-a lungul timpului, dar şi pe modul în care s-au reflectat acestea pe paginile Wikipedia, doi cercetători în tehnologia calculatoarelor au realizat un top 10 cu cei mai importanţi oameni din istorie, informează dailymail.co.uk.

Steven Skiena şi Charles Ward au folosit analiza cantitativă pentru a lista mai bine de o mie de figuri istorice şi oameni importanţi, de la Elvis Presley la L.V. Beethoven, I.V. Stalin şi regina Victoria.

Locul întâi este ocupat de Iisus Hristos, iar faptul că profetul Mohamed s-a clasat pe locul al patrulea nu a fost o surpriză pentru oamenii de ştiinţă. Totodată, şi conducătorii mariilor imperii ocupă locuri semnificative în top. Napoleon s-a situat pe locul al doilea, iar Alexandru cel Mare ocupă poziţia a noua.

Aristotel, unul dintre cei mai importanţi filosofi ai Antichităţii, este poziţionat pe locul al optulea. De asemenea, lista cuprinde trei preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, doi dintre ei fiind părinţii fondatori ai SUA: George Washington (locul al şaselea) şi Thomas Jefferson (locul al zecelea). Oricum, în ciuda importanţei lor incontestabile în istorie, cei doi sunt devansaţi de Abraham Lincoln, care se află pe locul al cincilea.

În topul 10 al celor mai importante persoane din istorie este inclus un singur britanic, dramaturgul şi poetul William Shakespeare (locul al treilea). În acelaşi timp, în top se află şi dictatorul Adolf Hitler, care ocupă poziţia a şaptea.

În topul celor mai importante persoane din istoria umanităţii nu este inclusă nicio femeie, motivul acestei absenţe fiind rezultatul secolelor de inegalitate dintre cele două sexe, ceea ce a făcut ca impactul figurilor feminine asupra societăţii să nu fie unul la fel de grozav, explică oamenii de ştiinţă această situaţie.

Wikipedia este o enciclopedie generală, disponibilă pe internet sub licenţă liberă în 285 limbi, având conţinut deschis tuturor, atât pentru utilizare cât şi pentru dezvoltare. Este dezvoltată prin
colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane şi administrată de fundaţia non-profit Wikimedia.

48 comentarii

jan dinu 11-12-2013 - 21:11

— BARDA inchizitiei – Revistei 22 & GDS – ??!! —
In aceste zile pregatitoare nasterii Hristosului IISUS avem
de intimpinat un scandal mediatic care deja s-a imprastiat
imediat prin media care nu mai poate fi oprita ori cenzurata .
Excesul de zel care a creat – VILVA – n-a fost bine gindit ,
devenind un exces nemeritat ,efectul fiind altul decit cel asteptat .
Despre ” COLINDA ” traditionala ” preluata shi folosita astazi
a unui text (pervers ) din vemurile unde totzi evreii erau supus
prigoanei shi tuturor nelegiuirilor pe continentul european
Propun o dezbatere serioasa a acestui text care de la inceput
nu trebuia acceptat shi integrat in folcklorul nostru …mai ales
cind este folosit mprin mishlocirea motivului religios .
Stiu ca nesimtiti mishtocari cunoscuti aici la ZIUA vor provoca \cu poastarile lor tartori imorali shi ai prostului gust !
ERA bine daca se stingea acest incident cu ushile inchise ,,,, dar ..””
— COLIND —
A nascut un fiu frumos
Anume Iisus Hristos
Toata lumea i se’nchina
Numai jidovii-l ingana
Jidovul afurisit
NU l-ar rabda
Drumul sfint
Nici in cer ,nici pe mamit
NUmai la CORLAN (burlan ),la fum
Acolo-i jidovul bun
Sa iasa sfoara(fum )in drum !!
PS – Personal consider ca autorul textului era un patibular …fara talent shi har …care a folosit momentul istoric sa-shi verse isteria contra altora ..
JD-USA

tomi 11-12-2013 - 22:24

Jane, jos cu palaria, chiar ieri am citit despre cazul colindei legionare cu care si-a redeschis programele canalul de televiziune romanesc tvr3.
======
Alegerea colindelor interpretate de Ansamblul «Dor transilvan» a aparţinut Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj. Emisiunea «Alege verde» a fost transmisă în direct pe TVR 3, iar Studioul TVR Cluj nu avea cum să facă o selecţie a repertoriului. Colinda face parte din folclorul arhaic tradiţional şi este inclusă pe un CD care se comercializează în magazinele de specialitate”, spune SRTv.

Potrivit comunicatului, „în acest caz, Studioul TVR Cluj consideră că interpretarea colindei respective a fost o alegere neinspirată şi, în consecinţă, a sesizat Consiliul Judeţean Cluj, în subordinea căruia se află Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale”.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi Revista 22 au anunţat, marţi, că au reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) televiziunea publică TVR 3, din cauză că a difuzat, vineri, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit.
=======
Grupul de colindători Ansamblul „Dor transilvan” a cântat, în cadrul emisiunii, un colind în care este folosit de mai multe ori termenul „jidov”, în mesaje antisemite.

„A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afuristit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară [= fum] în drum”, potrivit unui fragment din colind, publicat de Revista 22.

TVR 3 s-a relansat, vineri, cu o nouă emisiune, „Apasă pe verde”, prezentată de Cristian Niţulescu.
==============
TVR 3, reclamat pentru difuzarea unui colind antisemit
=============
JANE esti un domn, te iubesc, meriti toata cinstea ca ai deschis acest subiect, Dumnezeu sa te pazasca si sa ai parte de viata lunga si buna.
Ieri vuiau la noi pe retelele de informatii mii de proteste, se pare ca tvr3 este deja dat in judecata si se cere ordin de a se inchide definitiv canalul.

digital 11-12-2013 - 22:46

păi cântă colinde din moși strămoși!

tomi 11-12-2013 - 22:56

Da ma asa e, cintau impreuna cu hitler ==http://www.youtube.com/watch?v=nh5YVJtJqcE== o ce vremuri de glorie si mindrie, legionari frumosi, cu moaca buboasa ca tine cintau pe strada „O TANENBAUM”.
Si acu bestie mars in pi7da ma-tii, sau poate vrei sa te phut in gura inainte.?

digital 11-12-2013 - 22:59

vai da ce nesimțit ai devenit, bă tomi, de la aur ți se trage sau de la castraveți?!

tomi 11-12-2013 - 23:13

Ba loaza, nu mi se trage nici de la aur nici de la castraveti. Am eu asa un drag aparte cind dau de tine pe forum si nu ma rabd sa nu ma dau la tine. Esti tu ba gulie asa sekxi de fras capat si pina nu ti-o vir in gura nu ma linistesc. Ba sti tu cit va iubesc eu pe voi viermi de legionari si bestii fasciste tu’va crucea mamilor voastre de dementi.

digital 11-12-2013 - 23:36

vezi să nu crăpi tâmpitule, că rămân ăia fără cel mai experimentat animal ce-l pot avea și ei!
apropos, tu ești așa de bătrân ca măgarul ăla de-l ții în grajd?!
să înțeleg că sunteți deodată, nu?!

urbos 11-12-2013 - 23:20

Textul colindului e normal. Jidovii, bestii criminale, ucigasi de copii si de Dumnezeu, nu pot avea alt portret.
Dementii au inceput sa guite ca apucatii.
Cui nu-i place, sa nu asculte.
Hai sictir.

digital 11-12-2013 - 23:24

păi normal că e normal, doar colindele ălea sunt de când lumea, iar străbunii noștri știau ce știau, așa că „Domnule Tomi” stai p-aproape!

urbos 11-12-2013 - 23:30

Evident.

tomi 11-12-2013 - 23:45

Vai de voi cind voi fi aproape , dar vine si ziua aceea, nu pierd ocazia sa va arunc in groapa.
Stau pe aproape, nici o grija, si eu si altii care se ocupa de cei ca voi.

tomi 11-12-2013 - 23:49

Ce ma putea duetul GICA CEAUSU si SANDU DOBRE sa nu colaboreze ca buni camarazi legionari din colhozul „jerpelitii de vale” ?

jan dinu 11-12-2013 - 23:46

Bun gasit- Tomi – sper ca ai sarbatorit HANUKKAH
intr-o ambiantza asha cum ti-ai dorit-o alaturi de cei apropiati
shi dragi chir daca acolo unde se intilnesc doi evrei sunt trei
ideii fie ele shi bune -:))
— ROMANII — nu mai au repere shi desertaciunea generalizata
intretine subcultura intoleranta ..
Acest caz arata inc-o dovada a alterarii simturilor elementare
a multora in Romania care traiesc in inconstientza in societatea debusolata … shi cale de redresare nu prea se arata .
DOVADA : cind un ierarh al bisericii ortodoxe ofera cea mai inalta
distinctie unui – patologic mincinos shi moral jegos …
sperantele de vitor …mor shi iarashi – MOR …
JD-USA

tomi 11-12-2013 - 23:58

Te vad necajit Jane, nu te lasa coplesit de ceatza cenusie a zilelor noastre, fii increzator in viitor, va veni si vremea sa se bucure si romanii de soare si cer senin. Dumnezeu nu-i uita pe romani, va fi bine si acolo.
Jane esti un om bun, sa ai numai bine in viata si iti doresc tie si tuturor fratilor romani un Craciun placut, sarbatori fericite si un an bun.
Cind vor disparea leprosii din tara, astia cu colinzile legionare, vei vedea ca Romania va fi vazuta cu alti ochi in lume. Sint destui care se ocupa de a grabi disparitia lor, vei trai si ziua cind nu vor mai fi colinzi fasciste in Romania.

jan dinu 12-12-2013 - 00:14

MUltumesc : Pace – Shalom – !!
JD-USA

Ad 12-12-2013 - 08:14

Vine al treilea razboi mondial?

ionisus 12-12-2013 - 09:30

Inainte de a critica o colinda straveche, despre schingiuirea lui Iisus de catre evrei, fii bun si nu rastigni limba romana, incearca sa te exprimi corect, macar aici.Iar despre critica adusa evreilor de crestinii din intreaga lume, nu doar din Romania, pentru uciderea celui mai important om din istorie, este intemeiata si se bazeaza pe un adevar istoric:L-ati schingiuit si rastignit pe cruce pe cel mai important fiu al planetei si platiti pentru asta.Iar cata vreme, prin „legile” voastre marsave va permiteti sa ne numiti pe noi, neevreii,adica restul lumii, goimi si va dati „dreptul” de a ne ucide ca pe animale, nu va astepteti la respect, aveti ce meritati, caci ce ati facut in vremea lui Iisus, faceti si astazi, adica distrugeti creeatia lui Dumnezeu.Si pentru asta, veti plati.

tomi 13-12-2013 - 01:36

Ba loaza, tu esti in acelasi salon cu urbos si digital in spitalul 9?
Ba gulie vezi ca ai uitat sa-ti iei tabletele, vezi bre, acelea pe care scrie strichnina.

Antibasistul 13-12-2013 - 01:47

GATA TOMI, STINGEREA, la culcare, miine proiectezi NUMAI PROSTII la fabrica, si ai si cosmaruri in somn!!!

PARDON, am uitat ca la voi evreii Dumineca e de fapt Simbata,SIMBETISTILOR.

urbos 13-12-2013 - 01:49

Proiecteaza gaura-n perete.

ionisus 15-12-2013 - 18:51

tomi, in fata argumentelor tale si a logicii ireprosabile prin care ati sustii punctul de vedere, ma inclin si ma declar invins…ami amintesti de bancul cu banca si militianul, apropo, mai ai uniforma?

tomi 11-12-2013 - 22:37

CATRE Grupul de colindători Ansamblul “Dor transilvan” !!!!.
Cu multa stima va trimit in pi7dele mamilor voastre bestii fasciste. Blestemati sa fiti, imbecililor colindatori, sa ardeti voi si familiile voastre de boli incurabile sa urlati de durere, sa va vedeti copii murind in chinuri. Mortii vostri sa fie blestemati in groapa si sa nu aibe in veci liniste.
Si’acu puteti colinda mai departe, putreziv-ar limba’n gurile voastre pline de spumele turbarii.

digital 11-12-2013 - 22:57

acu de ce ești pork-nesimțit, oamenii cântă colinde din străbuni, iar tu ce faci, înjuri ca un birjar ce te făku mătta!

tomi 11-12-2013 - 23:06

Auzi degetzel, s-a vindecat ma-ta de bube in gura? Avea ma exema scroafa dreacului de s-a umplut catzelul meu pe poola dupa ce i-a tras o phututa ma-tii in bot. Ba imbecil, mai vezi de scroafa du-o si tu la medici, e jegoasa lepra de nu se mai spala de la nunta cu tatat-o ala de i-au taiat beregata camarazii in puscarie ca a fluierat la „baieti” ce nu trebuia.

UnUL 11-12-2013 - 23:14

Domnule Tomi, te-am dat absent; ai lipsit cam mult de pe forum.
În altă ordine de idei, până acum eram extrem de mândru de colindele românești, care mi se păreau splendide; habar n-aveam că avem (și) colinde atât de spurcate.

digital 11-12-2013 - 23:22

păi dacă tomi e domn, auzi Domnule Tomi……eu sunt Obama, da alb!

tomi 11-12-2013 - 23:30

digital
11-12-2013 at 23:22

păi dacă tomi e domn, auzi Domnule Tomi……eu sunt Obama, da alb!
====================
ma loaza, pai unde ai vazut tu hoit alb? Ba degetel zis si = gica ceausu = tu nu vezi ca esti cenusiu si plin de viermi?

tomi 11-12-2013 - 23:25

Va salut domnule profesor. Nu sint disparut, si va dau cuvintul ca nu voi disparea pina nu-i ingrop pe afurisitii astia de legionari. Atita doar ca avem mult de lucru, am zile ca stau la servici pina la 12 ore de lucru. Ies produse noi, proiectam din greu, si din pacate nu prea sint ingineri mecanici cu vechime si experienta ca noi, astia tineri nu fac doi bani. Este sfrsit de an si avem de finalizat multe ” produse ” noi pentru departamentul unde lucrez. Este bine, este bine in primul rind ca sintem apreciati, inginerii romani nu se fac de rusine, pacat ca Romania a pierdut prin noi o capacitate enorma de conceptie de care se bucura altii care stiu sa plateasca contravaloarea muncii depuse.

digital 11-12-2013 - 23:31

bă tomi, să le zici lu ăia că atunci când crăpi tu, că ești cel mai autorizat și profi de p-acolo, să închidă porțile la kktul ăla și să sudeze porțile, tu fiind ultimul mohican să-ți tragă și un glonț în cap să nu te chinui!

tomi 11-12-2013 - 23:40

bine, le voi spune!

UnUL 12-12-2013 - 00:16

Da, e într-adevăr păcat.

tomi 11-12-2013 - 23:38

Domnule UnUL, fiti linistit, eu sint mereu pe faza, atita doar ca problemele vitale ale forumului, gazele de sist, basistii si antibasistii, violurile, furturile, nu ma intereseaza, eu apar doar cind simt ca este nevoie sa intervin in a corija crizele de schizofrenie si paranoia antisemita ale fascistilor digital, urbos, ereticul, tache si salut.
Cind aveti nevoie de ajutor chemati-ma sint gata sa va ajut in orice este legat de bolile „amicilor” nostri.

digital 11-12-2013 - 23:42

am priceput, doar că ești pe faza mică cu vitalele iar cu crizele tale de hitleraș mic, ce să mai zic!
tu apari ca un prost, atunci când nu e cazul, în rest poate te cheamă ăia la urgențe, la serviciu bineînțeles!

tomi 12-12-2013 - 00:04

Vezi ba loaza ca ai obosit, ai trecut pe rateuri, hai las-o balta esti deja pe linga subiect, ai pierdut firul, nu te mai concentrezi, nervii, tataie, nervii, te lasa nervii, alcoolul bat-o vina.

un crestin 12-12-2013 - 07:08

Cu totul adevarat !
Isus Hristos cea mai importanta persoana din univers, nu numai din Wikipedia !

pathfinder 12-12-2013 - 10:05

Din Univers??? 🙂

Si cam ce varsta are Universul asta, asa?
Si cam cate galaxii?
Si cam cate stele in fiecare galaxie?
Si cam cate planete (in medie) in jurul fiecarei stele?
——————————————————————————–
Si cam cate planete sunt in total???

un crestin 13-12-2013 - 08:25

@ Pathfinder – sau tradus, cine cauta gaseste:) Stiinta va da raspuns la toate intrebarile tale pe masura ce Dumnezeu ii va revela treptat „descopeeriri”

Oricum, daca esti baiat bun, dupa ce vei trece I prin valea umbrelor mortii. vei avea posibilitatea sa strabati universul cu viteza gandului, sa cercetezi la fata locului….

pathfinder 13-12-2013 - 08:44

🙂
1. Limba romana putin deficitara. Sau, ma rog, atentia…:
a) „sau tradus” ?
b) “descopeeriri” ?
c) „Dumnezeu ii va revela” Cui? Stiintei? 🙂

2. Deci habar n-ai care e varsta universului. De asemenea habar n-ai cam cat e de vast. E peste intelegerea ta.
Tu ai pomenit cuvantul la 12-12-2013 at 07:08.
Ce sa-ti fac?

3. Unde e localizata „valea umbrelor mortii”? 🙂
Nu vreau neaparat coordonate GPS…

4. Cat estimezi tu ca e „viteza gandului”? 🙂
Poti folosi orice unitate de masura
(chiar si cele folosite de dom’ Neacsu…)

P.S. Te rog nu o mai da intoarsa.
Raspunde punctual, daca poti… 😉

un crestin 14-12-2013 - 08:45

Biiine, pe puncte:)
1.
a.. saul cu pricina era conjunctie ( sau/ori) si se referea la nickul tau.

b. hai, lasa

c. Da, Dumnezeu ii va revela stiintei… ce si cum la vremea hotarata.
—————————————
2. Recunosc sincer ca n-am habar care-i varsta universului. Ce stiu este ca universul se intinde, este in crestere. Astazi e aici si maine, mai incolo 🙂

3. Valea umbrelor mortii este loclizata in versetul 4 din Psalmul 23.. Psalmii lui David sunt asezati intre Iov si Proverbe. Dupa care urmeaza Eclesiastul si Cantarea Cantarilor.

4. http://adinaamironesei.blogspot.com/2013/04/recomandare-film-viteza-gandului-2011.html

In speranta ca n-am dat=o la intoarsa si am raspuns pe puncte.

ps. vezi ca „saul” acela este ” sau” articulat hotarat si nu are nici o legatura cu Saul Goodman

urbos 14-12-2013 - 14:58

Hahahaha, cat de proasta e cacatfider. Doamne!

ValVerde 14-12-2013 - 16:50

Crestine, tot cu doamne-doamne ?
Credeam ca era o faza trecatoare, o perioda in care te-ai simtit mai nu-stiu-cum, un fel de curent la moda.

Dar se pare ca te tine mult. Problema e mai seriosa decit credeam. Cu stiinta 101 ai incercat?

jan dinu 13-12-2013 - 08:44

Shi cam cite zile a durat -FACEREA – PAMINTULUI -:)))…
Dumnezeu …stie numarul creatiei lui ,are PC ori MAC …
shi ce — Fereastra – foloseste cind priveste totul…
JD-USA

tomi 13-12-2013 - 01:57

Sigur ca este important, normal ca orice evreu este important, iar ca fiu al natiunii israeliene este un simbol mondial.

urbos 13-12-2013 - 02:01

Hahaha, intra ma amaratule la loc in galerie, te scremi degeaba. Dar vezi cum instinctiv vrei sa provoci? E tipic la neamu tau.
„Jidov neam afurisit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (= fum) în drum”

tomi 13-12-2013 - 04:24

Vezi bre sa nu faci infarct, vad ca ti s-a urcat mercurul.

CONGO 12-12-2013 - 11:18

Dar eu zic ca cea mai importanta persoana din lume, si din toate timpurile, este eu.

Fara eu, nimic nu se face, ascultati-ma pe mine!

pathfinder 13-12-2013 - 09:33

Ba eu!

ValVerde 14-12-2013 - 16:46

Ba salut !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult