Acasa Cultura-ReligieReligie Îmbulzeală la slujba de Bobotează

Îmbulzeală la slujba de Bobotează

scris de Misu Andrei
72 afisari

Mii de persoane au participat luni la prânz la slujba de Bobotează oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan. După ce mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit apa din cele 11 butoaie, lumea s-a îmbulzit pentru a lua agheasmă. Între timp, zeci de persoane au rupt ramurile de brad din cruce.

Botezul Domnului - Boboteaza. Ce este Agheasma Mare?

Sute de persoane au așteptat la rând, luni, să ia agheasmă, în timp ce alte mii de credincioși ascultau slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, potrivit Mediafax.

Imediat ce s-a terminat slujba, oamenii s-au îmbulzit pentru a lua Agheasma Mare. Au venit cu peturi de 2,5 litri și cu găleți și de după un gard al Jandarmeriei i-au rugat pe preoți și pe voluntari să le umple recipientele. Cei mai vocali, la fel ca în fiecare an, au fost cei din comunitățile rome din Iași, care au luat și câte 10 litri de agheasmă, „ca să sfințească casele și mașinile”.

Îmbulzeală nu a fost doar la agheasmă, ci și în fața Catedralei, unde oamenii au rupt din bradul din care a fost făcută Crucea de Bobotează. Ramurile sfințe de Mitropolitul Moldovei ar trebui să le poarte noroc tot anul, spun oamenii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult