Acasa Cultura-ReligieReligie Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Epifanie Norocel al Buzăului şi Vrancei a murit

Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Epifanie Norocel al Buzăului şi Vrancei a murit

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Înalt Preasfinţitul Epifanie Norocel, a trecut în cele veşnice în seara de luni, 7 ianuarie, la vârsta de 80 de ani, din cauza unei probleme cardiace.

Înalt Preasfinţitul Arhiepiscop Epifanie Norocel al Buzăului şi Vrancei a murit (foto:stradadebuzau.ro)

Arhiepiscopul Epifanie Norocel a fost transportat la spitalul din Panciu, unde medicii au încercat resuscitarea acestuia, însă înaltul ierarh a murit, decesul fiind constatat în jurul orei 19.45, potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea şi Poliţiei locale. Conform primelor informaţii, înaltului ierarh i s-a făcut rău în drum spre Panciu, în timp ce se deplasa la Mănăstirea Brazi. Arhiepiscopul Epifanie Norocel împlinise 80 de ani la jumătatea lunii decembrie, în ziua de 14.

Medicii de la spitalul din Panciu au precizat pentru mediafax, că Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei avea, de mai multă vreme, o afecţiune cardiacă. Patriarhia Română a anunţat că până la alegerea noului ierarh titular al acestei eparhii, locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei va fi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în calitate de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, „care va fi pomenit la sfintele slujbe, ca Locţiitor de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, în toate bisericile şi mănăstirile din cuprinsul acestei arhiepiscopii”.

Înaltpreasfinţitul Părinte Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932 la Mălini, judeţul Suceava. În anul 1961 devine licentiat în Teologie la Academia Teologică din Sofia. De asemenea, a urmat studii de teologie la Bucureşti şi Moscova. Între anii 1965-1971 este profesor şi director la Seminarul Teologic Mănăstirea Neamţ, iar între 1971-1975 este stareţul Mănăstirii Neamţ. La La 9 noiembrie 1975 este hirotonit ca Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului şi Dunării de Jos. Totodată, pe pe 4 iulie 1982 este numit Episcop al Buzăului, iar la 8 noiembrie 2009 este înălţat la rangul de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 10 ianuarie 2013, începând cu orele 11:00 până la orele 13:00, în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău unde va fi şi înmormântat.

1 comentariu

Grig 08-01-2013 - 17:26

Dumezeu SA il Ierte !!! Noi l-am iertat pentru ca a distrus comunitatea monahala de la Carnu si Poiana Marului !!! poate viitorul Arhiepiscop, v-a repara nedreptatea facuta de cel ce s-a dus Dumnezeu Sa il ierte !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult