Acasa Cultura-ReligieReligie Ipoteza şocantă în cazul Mântuitorului. Iisus a murit de inimă rea

Ipoteza şocantă în cazul Mântuitorului. Iisus a murit de inimă rea

scris de A.P.
2 afisari

Moartea lui Iisus intriga in continuare stiinta. Cum nu exista un certificat medical care sa confirme decesul său, un doctor american vine cu o noua ipoteza referitoare la moartea pe cruce a Mantuitorului.

Cand eram mic si mergeam la biserica, auzeam adesea ca Iisus a murit de „inima rea„, a spus medicul Joseph Bergeron, anunta stirileprotv.ro. Cu timpul a devenit preocupat de aceasta tema, marea provocare venind atunci cand a fost invitat sa vorbeasca in fata unor tineri crestini, studenti la medicina.

A inceput sa caute un subiect care sa lege cele doua domenii de interes si a ales moartea lui Iisus. Sunt mai multe ipoteze care ar putea explica moartea Mantuitorului, este de parere Bergeron. Prima sustine ca bataile la care a fost supus Iisus, dar si stresul provocat de crucificare ar fi putut provoca un cheag de sange pe unul din vasele plamanului, iar acest fapt a dus la moarte prin embolism pulmonar.

O alta varianta ar fi aceea ca Iisus nu ar mai fi putut respira din cauza faptului ca statea atarnat, El murind sufocat.

O alta ipoteza ar fi aceea ca a intrat intr-o stare de soc, care i-a provocat moartea.

Ipotezele sunt sustinute de cercetarile ce au fost efectuate pe persoanele care au fost ucise prin tortura. In Evanghelia lui Ioan, apostolul spune ca soldatii romani au realizat ca Iisus era mort numai in momentul in care L-au dat jos de pe cruce, insa sunt anumiti cercetatori care sunt de parere ca Iisus traia atunci cand a fost coborat.

Doctorul Bergeron aduce in discutie si o noua ipoteza. El este de parere ca Iisus ar fi murit in urma unei „triade letale” – formata din scaderea rapida a temperaturii corpului, pierderea capacitatii de coagulare a sangelui si o aciditate anormala a sangelui, ce da peste cap o serie de reactii biochimice.

Aceasta triada letala este un „diagnostic” pus de medicii de garda care primesc la sectia de urgenta astfel de cazuri, pentru care nu se mai poate face nimic.  „Nici cele mai bune centre medicale din lume nu reusesc sa controleze aceasta cascada letala de evenimente„, spune Bergeron.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult