Acasa Cultura-ReligieReligie IPS Teodosie nu va fi sancționat pentru împărtăşirea credincioşilor cu o singură linguriţă

IPS Teodosie nu va fi sancționat pentru împărtăşirea credincioşilor cu o singură linguriţă

scris de Misu Andrei
98 afisari

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a clasat plângerea penală formulată de Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă, prin care arhiepiscopul Teodosie şi alţi doi preoţi erau acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au împărtășit mai multe persoane cu aceeași linguriță, potrivit unui comunicat al biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Agerpres.

In urma cercetărilor efectuate, Parchetul Curţii de Apel a dispus, pe data de 14 mai, clasarea unei plângeri penale împotriva arhiereului tomitan şi a altor preoţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, în contextul săvârşirii tainei împărtăşaniei cu o singură linguriţă şi din acelaşi potir, pentru mai mulţi credincioşi, potrivit comunicatului.

În rezoluţia de clasare transmisă de parchet, se arată că s-a constatat că în evidenţa DSP Constanţa nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, procurorii au mai constatat că infracţiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârşită de către reprezentanţii Bisericii, întrucât aceştia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege. În astfel de situaţii, analiza juridică prevede necesitatea existenţei unor măsuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ şi nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandările diverselor instituţii nu pot constitui bază legală pentru încălcarea unui articol din Codul penal”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult