Acasa Cultura-ReligieReligie Klaus Iohannis, primit de Papa Francisc la Vatican. Suvernul Pontif va veni în România

Klaus Iohannis, primit de Papa Francisc la Vatican. Suvernul Pontif va veni în România

scris de C.P.
2 afisari

Președintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Papa Francisc, șeful statului fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, și de delegația prezidențială.
iohannis si papa franciscÎncă de la plecarea la Vatican, şeful statului a anunţat că îl va invita pe Suveranul Pontif în România. Klaus Iohannis i-a oferit Papei o gravură cu oraşul Sibiu.
Discuțiile între Iohannis și Suveranul Pontif au durat circa 20 de minute, apoi președintele României i-a prezentat-o Sanctității Sale pe soția sa și pe principalii colaboratori.

La final, președintele i-a dăruit papei o gravură a Sibiului, realizată de artistul plastic Ștefan Orth. Iohannis i-a explicat Suveranului Pontif că, în gravură, este reprezentat centrul orașului, unde se află mai multe biserici de diferite confesiuni, semn că, în România, oamenii pot conviețui împreună în armonie, indiferent de religie.

De asemenea, șeful statului i-a oferit Sanctității Sale și o monedă de aur, emisiune numismatică dedicată împlinirii a 2000 de ani de creștinism. Klaus Iohannis i-a explicat Papei Francisc faptul că această monedă semnifică importanța pe care românii o acordă creștinismului.

La rândul său, Papa Francisc i-a facut cadou președintelui o fotografie care îl reprezintă pe îngerul păcii învingând moartea.
În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate.

Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice.

În Cetatea Sfântului Scaun, Iohannis a avut și o întâlnire cu secretarul de stat, cardinalul Pietro Parolin, căruia i-a dăruit o monedă de argint emisă cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la nașterea lui Iuliu Hossu, primul cardinal român.

La finalul vizitei sale la Vatican, președintele a depus, împreună cu soția sa, un buchet de flori la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea, aflat la Basilica Sfântul Petru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult