Acasa Cultura-ReligieReligie Lăsata secului pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Lăsata secului pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

scris de Ștefan Constantinescu
578 Afisari

În Duminica Tuturor Sfinţilor, care anul acesta cade pe 19 iunie, se lasă sec pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Lasata secului pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi PavelPostul va ţine până pe 29 iunie, când cade sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. În timpul acestui post, avem dezlegare la peşte sâmbăta şi duminica şi pe 24 iunie când se serbează Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul.

Duminica Tuturor Sfinţilor este prezentă în calendarul ortodox după Duminica Pogorârii Sfântului Duh sau a Rusaliilor. În această duminică sunt cinstiti toţi sfinţii de la începutul lumii şi până în prezent, pentru a arăta sensul venirii Sfântului Duh – sfinţirea oamenilor.

Biserica ne descoperă prin Duminica Tuturor Sfinţilor, că sunt şi alti sfinţi pe lângă cei cunoscuţi nouă prin canonizarile oficiale. Dacă Dumnezeu nu ne va descoperi în aceasta lume slava acestor sfinţi, o va face la sfârşitul chipului acestei lumi, când se spune că ei se vor arăta la naşterea din nou a lumii. Dar suntem tainic în comuniune cu ei, prin sfinţii cunoscuţi. Căci dacă îi pomenim pe unii într-o zi, iar pe ceilalţi în alte zile, nu înseamnă ca ei sunt lipsiţi de comuniune între ei, pentru că cei ce au ajuns să se unească cu Dumnezeu, se unesc şi cu toţi cei prezenţi tainic în El, explică Adrian Cocoşilă pe crestinotodox.ro.

2 comentarii

urbos 17-06-2011 - 21:17

Acu e lasata secuiului.

Viorica Ianc 18-06-2011 - 06:43

Exista o biserica mica foarte frumoasa pe Valea Oltului – Boltnita Coziei .
Are hramul dupa cat imi amintesc pe 29 iunie !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult