Acasa Cultura-ReligieReligie UPDATE – Maica Tereza, canonizată la Vatican (live video)

UPDATE – Maica Tereza, canonizată la Vatican (live video)

scris de D.P.
29 afisari

UPDATE – Maica Tereza, laureată a premiului Nobel pentru Pace și una dintre cele mai emblematice personalități ale secolului trecut, a fost declarată sfântă duminică de către Papa Francisc, la începutul unei ceremonii de canonizare oficiate în Piața Sfântul Petru din Roma, în fața a 100.000 de credincioși, relatează agențiile de știri.

Maica Tereza va fi canonizată într-o ceremonie desfăşurată la Vatican duminică, la ora locală 10.30, oficiată de Papa Francisc. În Piaţa Sfântul Petru sunt aşteptate sute de mii de persoane, iar la Calcutta vor avea loc, de asemenea, ceremonii organizate de Missionaries of Charity, ordin romano-catolic înfiinţat de Maica Tereza în 1950.

maica-terezaCunoscută pentru munca în beneficiul nevoiaşilor din India, unde şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă, două vindecări miraculoase, după moartea Maicii Tereza, în 1997, au fost atribuite demersurilor sale, scrie BBC.

Laureată a premiului Nobel pentru pace pe 1979, ea şi-a dedicat întreaga viaţă ajutorării săracilor, bolnavilor şi orfanilor. Maica Tereza a fost beatificată în 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesită înfăptuirea unui miracol, este ultima etapă înainte de sanctificare.

Totuşi, există mai multe voci care au criticat activitatea ei. Mai multe persoane au atras atenţia asupra lipsei normelor de igienă în spitalele conduse de comunitatea sa de călugăriţe şi că Maica Tereza ar fi acceptat bani din partea dictatorilor pentru acţiunile sale caritabile.

În 2002, Vaticanul a stabilit că o femeie din India care avea o tumoare la stomac a fost vindecată miraculos, după ce s-a rugat la Maica Tereza.

Papa Francisc a recunoscut, în urmă cu un an, un alt miracol, atribuit Maicii Tereza – vindecarea inexplicabilă a unui bărbat care suferea de o maladie cerebrală mortală.

De obicei, este nevoie de zeci de ani ca oamenii să fie sanctificaţi, însă beatificarea acordată de Papa Ioan Paul al II-lea a grăbit acest proces. Papa Francisc va încheia sactificarea Maicii Tereza cu o ceremonie, în luna noiembrie.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult