Acasa Cultura-ReligieReligie Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată

Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată

scris de A.B.
8 afisari

Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată din cauza alunecărilor de teren, după ce platforma drumului de acces a fost erodată pe jumătate de sens.

Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată. (foto: Agerpres)

„Drumul județean care traversează comuna și merge spre mănăstirea Frăsinei este afectat pe mai multe porțiuni, dar cel mai grav este în apropierea satului Andreești, unde jumătate din carosabil a fost ros de ape și a fost distrus. Se circulă cu restricție în zonă, pentru a nu fi distrus cu totul, pentru că dacă s-ar produce asta mănăstirea Frăsinei și alte trei sate cu peste 600 de familii ar rămâne complet izolate. Am luat legătura cu Consiliul Județean, cu cei de la Administrația Bazinală Olt și așteptăm. Sper să primim răspuns cât mai urgent, altfel va fi prea târziu”, a spus primarul.

Totodată, șase case sunt în pericol de a se prăbuși. „Situația dramatică ne-a împins deja să strămutăm o familie, casa în care locuia se află în condiții extrem de critice, risca să pice dintr-un moment într-altul”, a precizat primarul Ion Ungureanu.

Comuna Muereasca se întinde de-a lungul albiei înguste a pârâului Muereasca la poalele estice ale Munților Căpățânii. Faptul că pârâul nu este regularizat, iar apele care se scurg de pe versanți nu sunt dirijate în canale colectoare a dus în repetate rânduri la ruperea mai multor poduri de pe drumul județean care străbate comuna.

În urmă cu doi ani, un pod a fost complet distrus de ape, iar timp de mai bine de trei luni, accesul spre Mănăstirea Frăsinei și satele din zonă a fost blocat total.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult