Acasa Cultura-ReligieReligie Mesajul Papei Francisc

Mesajul Papei Francisc

scris de D.P.
13 afisari

Papa Francisc a cerut catolicilor și protestanților să-și depășească diferențele, cu prilejul unei întâlniri cu șeful Bisericii Evanghelice din Germania (EKD), desfășurate luni la Vatican, relatează agenția DPA.

papa francisc”Diferențele actuale în materie de credință și morală rămân provocări pe drumul spre acea unitate vizibilă, după care tânjesc credincioșii noștri”, a spus suveranul pontif cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă din 1517.

”Acest an de comemorare ne oferă oportunitatea de a face un alt pas înainte, în timp ce privim spre trecut fără resentiment”, a adăugat liderul bisericii catolice.

EKD a vorbit despre o ”întâlnire prietenoasă” în care papa l-a descris pe președintele consiliului EKD și arhiepiscop regional al Bavariei Heinrich Bedford-Strohm drept ”un om cu foc în inimă”’.

La întâlnire a participat și președintele Conferinței arhiepiscopilor catolici germani, arhiepiscopul de Munchen, cardinalul Reinhard Marx.

Impulsul pentru reforma protestantă din 1517 care a dus la schisma din interiorul Bisericii Catolice a fost generat în parte de scrierile teologului german Martin Luther, amintește DPA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult