Acasa Cultura-ReligieReligie Mesajul Papei pentru beligeranții din Orientul Mijlociu și Ucraina

Mesajul Papei pentru beligeranții din Orientul Mijlociu și Ucraina

scris de L.M.
6 afisari

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe beligeranți să facă pace în Orientul Mijlociu, în Irak și în Ucraina, pentru a nu mai permite uciderea de copii, rănirea lor și transformarea lor în orfani, informează AFP.

‘Opriți-vă! Vă rog, vă cer din toată inima, este timpul să vă opriți, opriți-vă’, a declarat Papa de la balconul său din Cetatea Vaticanului, în Piața San Pietro, cu ocazia liturghiei duminicale.

‘Mă gândesc mai ales la copii, cărora li se ia speranța la o viață demnă, la un viitor, la copiii uciși, răniți, orfani, care nu mai știu să zâmbească’, a adăugat Suveranul Pontif.

Papa a amintit că ‘totul este pierdut în război și nimic nu este pierdut în vreme de pace’, îndemnând ‘populația și autoritățile’ să dea dovadă de ‘înțelepciune’ și să ‘aleagă cu hotărâre calea păcii’. În ajunul marcării a 100 de ani de la atentatul împotriva arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei la Sarajevo, eveniment ce urma să declanșeze Primul Război Mondial, Papa Francisc și-a exprimat speranța că ‘erorile trecutului nu vor fi repetate și că se va ține cont de lecțiile istoriei, pentru a face să prevaleze pacea, printr-un dialog al răbdării și curajului’.

2 comentarii

BULA 27-07-2014 - 16:00

Obligatie de serviciu, bashini fasaite. Ii ajuta pe cei aflati in zonele de conflict, ca lumanarea la capul mortului.

UnUL 27-07-2014 - 16:10

Nu știu dacă îi ajută sau nu, dar Sanctitatea Sa avea obligația morală și religioasă să transmită acest mesaj

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult