Acasa Cultura-ReligieReligie Mitropolia Olteniei plafonează taxele bisericești

Mitropolia Olteniei plafonează taxele bisericești

scris de Misu Andrei
96 Afisari

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei a hotărât un plafon maxim pentru slujbe. Este pentru prima dată când oamenii știu concret cât trebuie să scoată din buzunar pentru o cununie, un botez sau o înmormântare.

Ajunul Bobotezei, zi de post aspru

Mitropolia Olteniei a transmis către toate parohiile hotărârea luată în cadrul Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Craiova privind stabilirea cuantumului contribuțiilor de cult.

S-a hotărât stabilirea unui plafon maxim în ceea ce privește contribuțiile credincioșilor pentru slujbele de cununie, botez și înmormântare la nivelul tuturor parohiilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei, după cum urmează:
a. Cununie: maxim 600 de lei;

b. Botez: maxim 500 de lei;

c. Înmormântare: 500 de lei (incluzând aici și slujbele de până la 40 de zile„, se arată în adresa transmisă preoților parohi.

Totodată, aceștia au fost înștiințați că „este interzisă condiționarea oficierii slujbei înmormântării de plata oricărei taxe sau contribuții benevole fixate de organismele parohiale, ca donații din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale (…) mai ales în cazul familiilor sărace“.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS