Acasa Cultura-ReligieReligie O bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus, descoperită în Turcia

O bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus, descoperită în Turcia

scris de L.M.
39 afisari

O bucată de lemn, despre care arheologii spun că ar fi putut să provină din crucea pe care a fost răstignit Iisus, a fost descoperită în biserica Balatlar din Turcia.

În timp ce executau o serie de săpături în locul în care se află străvechea biserică Balatlar, o construcţie datând din secolul al VII-lea e.n. din Sinop, un oraş turcesc de pe ţărmul Mării Negre, arheologii au descoperit un cufăr din piatră ce conţinea mai multe obiecte care ar putea avea o legătură directă cu Iisus Hristos, informează huffingtonpost.com.

Profesorul Gülgün Köroğlu, coordonatorul săpăturilor arheologice, a declarat: „Am descoperit un artefact sfânt în cufăr. Este o bucată dintr-o cruce şi noi credem că a făcut parte din crucea pe care a fost răstignit Iisus. Cufărul din piatră este foarte important pentru noi. Are o anumită istorie şi este cel mai important artefact pe care l-am descoperit până acum”.

Cufărul din piatră a fost transportat la un laborator de analize ştiinţifice unde va face obiectul unor cercetări viitoare. Forma sa sugerează faptul că a fost un fel de obiect de depozitare pentru relicvele unui sfânt, potrivit arheologilor turci, care au prezentat reprezentanţilor presei şi o bucată din piatră în care era gravată o cruce.

Multe biserici susţin că posedă relicve din aşa-zisa „cruce adevărată”, însă autenticitatea acelor obiecte nu este recunoscută de mulţi clerici şi cercetători. Teologul protestant John Calvin spunea: „Dacă toate bucăţile pe care am putea să le strângem (de la acele biserici, n.r.) ar fi adunate într-un singur loc, ar forma o grămadă mare cât o corabie”.

Pe de altă parte, arheologul francez din secolul al XIX-lea Charles Rohault de Fleury a spus că toate relicvele catalogate adunate împreună ar constitui doar o treime din greutatea unei cruci care avea înălţimea de 3,6 metri. Însă ce s-a întâmplat cu crucea lui Iisus şi ce a devenit ea de-a lungul secolelor? Legenda spune că mama împăratului Constantin, Elena, a găsit crucea la Ierusalim şi a împărţit bucăţi din acel lemn sfânt liderilor religioşi din Ierusalim, Roma şi Constantinopol.

Biserica Balatlar, construită în anul 660 e.n., s-a dovedit o sursă bogată în descoperiri arheologice. Echipa coordonată de profesorul Köroğlu a descoperit în acel sit, pe lângă cufărul din piatră, ruinele unei vechi băi romane şi peste 1.000 de schelete umane, de la începerea săpăturilor în 2009.

39 comentarii

zweistein 04-08-2013 - 13:31

„din acel lemn sfânt” … nu zice rămuros, nici uscat bine, ci direct sfânt.
mai zice si „coordonatorul” Gülgün, care este nume feminin.
Lemnul a fost descoperit la Sinop, care este locul de nastere al lui Diogene, iar capacele de butoi, se stie, sunt intarite cu o cruce de lemn.
Tot Diogene a inventat cura de ceapa si felinarul de zi, cu care se cauta arheologii pe la artefactele mai intunecoase.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 04-08-2013 - 16:32

…nu esti pe deplin informat .

Diogene cauta ADEVARUL cu felinarul aprins si …Ziua.

In periplul lui , la un moment dat a ajuns in SPATIUL CARPATO-DUNAREAN !

Aici, insa si-a cautat , FELINARUL !

ValVerde 04-08-2013 - 15:04

E de fapt lemn din Arca lui Noe, ceea ce e si mai important ca e mai veche cu mult, cam de pe vremea dinozaurilor.
Si au ascuns-o bine in cufar de piatra, sa n-o gaseasca Briel.

ValVerde 04-08-2013 - 15:08

Teologul protestant John Calvin spunea: “Dacă toate bucăţile pe care am putea să le strângem (de la acele biserici, n.r.) ar fi adunate într-un singur loc, ar forma o grămadă mare cât o corabie”.

===

Adica popii cu relicvele umbla cu fofirlica…rusine !

PS: Dar daca Calvin stie el ce vorbeste…!!
Oare Hristos, sa fi fost el rastignit de o corabie ????
Legatura imediata: corabie-flota-Basescu-Romania….Hristos e pui de dac si Basescu e anticristul. Am zis.!!!!!

urbos 04-08-2013 - 15:15

Cica asta-i umor. Doamne ce saracie! Hahaha.
Omoara-te ma chinuito.

pathfinder 05-08-2013 - 11:26

BREEEEEEE L.M.!

Cum poate ca titlul sa afirme sigur:
„O bucată din crucea pe care a fost răstignit Iisus, descoperită în Turcia”

Iar in urmatorul paragraf sa sustina ca ar fi putut sa provina…:
„O bucată de lemn, despre care arheologii spun că ar fi putut să provină din crucea pe care a fost răstignit Iisus…”

Asta e articol de Libertatea nu de Z.V.

Petrus 05-08-2013 - 14:18

In primul rand nu exista nicio dovada istorica contemporana care sa ateste existenta lui cristos. Prima este o scrisoare din anul 112 a unui guvernator catre traian cum ca unii din provincia lui il sarbatoresc pe cristos ca pe d-zeu. Cam tarziu si cam putin. Nici evangheliile nu-s scrise de participanti la evenimente, la persoana intai, in aramaica, ci de intelectuali greci, anonimi, la 45-120 ani dupa evenimentele descrise de mituri orale, la 1500km distanta si la persoana a treia. Numele celor patru alesi sunt canonice ca sa se induca ideea ca au descris ceea ce au vazut. Asa ca mai usor cu cele 3,5 tone de lemn al crucii si cu chipul lui care apare in lemnul taiat de tzatza gherghina, ce l-a recunoscut imediat…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 14:46

Faptul ca ai oportunitatea sa-ti dai cu parerea pe un forum public nu inseamna ca ai si ceva in cap. Doamne fereste. In primul rind, ai o problema MAJORA cu logica. Iata exemplul : „In primul rand nu exista nicio dovada istorica contemporana”. Dovada istorica contemporana? Sarmane! Nu-i asa ca n-ai facut nici macar liceul? Cit despre restul textului tau nu e nimic altceva decit o comicarie la care rizi cu dureri de burta. Auzi la el : ” Nici evangheliile nu-s scrise de participanti la evenimente”. Doamne, doamne, cita ignoranta poate zace in creierul unei vertebrate bipede! Dar evanghelia lui Ioan ce e, mai, zevzecule. Pai, Ioan nu este unul dintre apostolii lui care a stat alaturi de el tot timpul, si este unul dintre fiii lui Zevedeu? Marcu si Matei au fost evanghelistii care au luat parte la majoritatea cuvintarilor lui Isus si l-au urmarit si diferitele locuri in care a umblat. Singurul evanghelist care nu a trait in vremea lui Isus a fost intelectualul Luca, cel care a colectat toate informatiile privindu-l pe Isus de la cei care l-au cunoscut personal. Grecii despre care vorbesti tu „aiurea-n tramvai” nu erau greci-greci, ci greci de etnie evreiasca. Acestia mergeau la Ierusalim in fiecare an pentru sarbatoarea Pesahului, adica a „trecerii” Marii Rosii, care, pentru crestini a devenit Rusaliile, ziua in care puterea Duhului Sfint s-a pogorit asupra apostolilor lui Christos. Deci, cei care au tradus scriptura in limba greaca devenind asa-zisa Septuaginta au fost grecii de etnie evreiasca pentru ca, in acea vreme, limba greaca se vorba precum engleza in zilele noastre. Hai, „hit the book stup” si sa nu te mai dai in public pt. esti de un ridicol monstruos. !!!

ValVerde 05-08-2013 - 15:07

„Faptul ca ai oportunitatea sa-ti dai cu parerea pe un forum public nu inseamna ca ai si ceva in cap.”

===

Stii ca asta se poate spune si despre tine, nu e asa?
Mai ales cind habar nu ai despre ce vorbesti, dar adopti atitudini bataioase.

Daca stii sa citesti si altceva in afara de Biblie, mai studiaza si ai sa vezi ca Petrus are dreptate.

Povestile nemuritoare care formeaza Noul Testament au fost exact asta: istorioare purtate din gura in gura de tarani analfabeti, spuse seara in jurul focului. Un fel de Miorita in desert.

Pe masura ce povestile respective au ajuns la urechile celor cu stiinta scrisului si in posesia utilajelor necesare (papirus, pensule si pigmenti), istoriile respective au fost transpuse in scris.
Asta se intimpla intre anii 60 si 200 (dupa Christos)

Mult mai tirziu au fost ordonate si legate impreuna in ceea ce citesti tu azi.

pathfinder 05-08-2013 - 15:23

Cuneiformule, da’ tu pe ce te bazezi cand il jignesti pe ala de mai sus?

Ai vreo dovada clara si indubitabila a vechimii evangheliilor?
Dar la modul cel mai serios…

Daca da, te rog frumos spune-mi si mie care e aia, poate asa se termina odata si balciul asta legat de vechimea si autenticitatea evangheliilor.
Nu mai amintesc faptul ca esti singurul din lumea asta care ar avea astfel de dovezi irefutabile.

Uite o alta parere vizavi de (hmmm) vechime/autenticitate:
——————————————————————————–
„In prezent majoritatea expertilor biblici sunt de acord ca Evangheliile nu au fost scrise de autorii pe seama carora au fost puse. Titlurile: Evanghelia dupa Matei, Marcu, Luca si Ioan, reflecta credinta traditionala ca acestea au fost scrise de doi discipoli ai lui Isus – Matei si Ioan, si de doi prieteni ai apostolilor: Marcu si Luca. Dar nu exista nicio dovada care sa sustina aceasta supozitie.

In primul rand este interesant de observat ca un discipol X care ar fi descris evenimentele la care a fost martor, nu ar fi intitulat lucrarea ‘Evanghelia dupa X’ ci ar fi ales oricare alt titlu. ‘Evanghelia dupa X’ este titlul dat de altcineva cu scopul de a explica cui crede ca-i apartine versiunea respectiva. Pe de alta parte, daca doi martori directi ar fi autorii acestor lucrari, cum se explica diferentele importante in esenta mesajului pe care-l transmit? …”
Sursa:
http://oenoanda.blogspot.com/2009/03/autorii-evangheliilor.html

Petrus 05-08-2013 - 17:59

Ai putea sa-mi spui de ce toate evangheliile NU sunt scrise la persoana intai ci doar la persoana a treia narativa? Spre exemplu nu exista „eu si cu cristos am baut un whisky la mall”, ci doar „el a dres, el a facut, dar mai mult „el a zis”, etc”. Motivul foarte logic este ca persoana ce-l descrie nu a fost de fata. Oricine l-ar fi vazut ar fi scris ” am vazut cu ochii mei cum”…”el mi-a zis sa…”, „noi am facut impreuna…”, etc. ESTE SIGUR CA AUTORII SUNT ANONIMI NEPARTICIPANTI LA PRESUPUSELE EVENIMENTE. Iar jignirile adresate mie de un necioplit needucat si necitit sunt de fapt adresate lipsei lui de cultura si de logica. NU EXISTA NICIO DOVADA ISTORICA CONTEMPORANA LUI CRISTOS; NICI MACAR UN BILETEL AL UNUI VECIN CATRE AMANTA SA CUM CA L-AR FI VAZUT. Iar asta in cea mai dezvoltata perioada a Imperiului Roman, in care scribi platiti trimiteau la Roma lunar rapoarte cu ceea ce se intamplase mai important in fiecare provincie iar rapoartele exista. Nimeni nu-l pomeneste dintre contemporani. Iar Luca este singurul dintre evanghelisti ce si-a imaginat un fenomen imposibil intr-un imperiu ordonat si organizat pe confiscarea profitului: recensamantul, cu transportul inutil al tuturor catre locul din care se trageau strabunii lor din urma cu 1000 de ani, cum era cazul lui Josef, care si-a „amintit” ca David era stramosul lui din urma cu un mileniu, si-a incarcat concubina gravida-n luna a noua pe magar, riscand absente nemotivate la serviciu si viata copilului din flori, ca sa se duca sa se inregistreze in alta localitate. MAI RAR LUCRU MAI ABSURD CA ASTA! As recomanda crestinilor nu sa citeasca si altceva decat biblia, ci macar pe aia s-o citeasca cu atentie, ca greselile curg garla! Nu am citit niciodata o carte mai plina de violente, incesturi, crime si indemnuri la crima care vin de la „bunul si milostivul d-zeu”, autorul moral al crimelor in masa a circa 40.000.000 de oameni-cu diluviu cu tot. Iar vorbele lui cristos din Luca 14:26 sau Matei 10:35-37 mi se par abominabile!!! „Numai cine-si uraste mama… si „Eu nu am venit sa va aduc pacea”. INGROZITOR. Iar retardatii mintal o considera carte sfanta scrisa direct de d-zeu!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 19:04

” Iar retardatii mintal o considera carte sfanta scrisa direct de d-zeu!”

Si mai vrei dialog. Tu faci parte din cei pe care Dostoievski ii numea : suflete moarte.

urbos 05-08-2013 - 19:13

Dialogheaza stgarpitura, nu fugi. Jeguri ca tine ardeau oameni pe rug, este? Cuneiform imputit.

ValVerde 05-08-2013 - 22:35

Cameluto, daca tu crezi ca prin „suflete moarte” Dostoievski intelege indivizi fara microbul mistic, sensibili la fapte si la realitatea detectabila si demonstrabila, ma inscriu si eu.

Iar daca „sufletul viu” inseamna abandonul ratiunii, ma simt mindru de „sufletul meu mort”.

Petrus 05-08-2013 - 18:11

„Datarea evangheliei după Ioan între 90-120 e.n., precum și faptul că autorul textului nu cunoaște exact geografia Palestinei, a exclus posibilitatea ca autorul acestei evanghelii să fie o persoană din cercul ucenicilor lui Isus din Nazaret. În timp ce dovezile asupra identității reale a autorului Evangheliei după Ioan lipsesc, unii cercetători cred că evanghelia a fost dezvoltată de un cerc sau școală întemeiată de Ioan, spre sfârșitul secolului întâi, școala fiind posibil situată în Efes.”
WIKIPEDIA

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 15:21

Scientific Facts in the Bible

1. Only in recent years has science discovered that everything we see is composed of invisible atoms. Here, Scripture tells us that the „things which are seen were not made of things which do appear.”

2. Medical science has only recently discovered that blood-clotting in a newborn reaches its peak on the eighth day, then drops. The Bible consistently says that a baby must be circumcised on the eighth day.

3. At a time when it was believed that the earth sat on a large animal or a giant (1500 B.C.), the Bible spoke of the earth’s free float in space: „He…hangs the earth upon nothing” (Job 26:7).

4. The prophet Isaiah also tells us that the earth is round: „It is he that sits upon the circle of the earth” (Isaiah 40:22). This is not a reference to a flat disk, as some skeptic maintain, but to a sphere. Secular man discovered this 2,400 years later. At a time when science believed that the earth was flat, is was the Scriptures that inspired Christopher Columbus to sail around the world (see Proverbs 3:6 footnote).

5. God told Job in 1500 B.C.: „Can you send lightnings, that they may go, and say to you, Here we are?” (Job 38:35). The Bible here is making what appears to be a scientifically ludicrous statement—that light can be sent, and then manifest itself in speech. But did you know that radio waves travel at the speed of light? This is why you can have instantaneous wireless communication with someone on the other side of the earth. Science didn’t discover this until 1864 when „British scientist James Clerk Maxwell suggested that electricity and light waves were two forms of the same thing” (Modern Century Illustrated Encyclopedia).

6. Job 38:19 asks, „Where is the way where light dwells?” Modern man has only recently discovered that light (electromagnetic radiation) has a „way,” traveling at 186,000 miles per second.

7. Science has discovered that stars emit radio waves, which are received on earth as a high pitch. God mentioned this in Job 38:7: „When the morning stars sang together…”

8. „Most cosmologists (scientists who study the structures and evolution of the universe) agree that the Genesis account of creation, in imagining an initial void, may be uncannily close to the truth” (Time, Dec. 1976).

9. Solomon described a „cycle” of air currents two thousand years before scientists „discovered” them. „The wind goes toward the south, and turns about unto the north; it whirls about continually, and the wind returns again according to his circuits” (Ecclesiastes 1:6).

10. Science expresses the universe in five terms: time, space, matter, power, and motion. Genesis 1:1,2 revealed such truths to the Hebrews in 1450 B.C.: „In the beginning [time] God created [power] the heaven [space] and the earth [matter] . . . And the Spirit of God moved [motion] upon the face of the waters.” The first thing God tells man is that He controls of all aspects of the universe.

11. The great biological truth concerning the importance of blood in our body’s mechanism has been fully comprehended only in recent years. Up until 120 years ago, sick people were „bled,” and many died because of the practice. If you lose your blood, you lose your life. Yet Leviticus 17:11, written 3,000 years ago, declared that blood is the source of life: „For the life of the flesh is in the blood.”

12. All things were made by Him (see John 1:3), including dinosaurs. Why then did the dinosaur disappear? The answer may be in Job 40:15–24. In this passage, God speaks about a great creature called „behemoth.” Some commentators think this was a hippopotamus. However, the hippo’s tail isn’t like a large tree, but a small twig. Following are the characteristics of this huge animal: It was the largest of all the creatures God made; was plant-eating (herbivorous); had its strength in its hips and a tail like a large tree. It had very strong bones, lived among the trees, drank massive amounts of water, and was not disturbed by a raging river. He appears impervious to attack because his nose could pierce through snares, but Scripture says, „He that made him can make his sword to approach unto him.” In other words, God caused this, the largest of all the creatures He had made, to become extinct.

13. Encyclopedia Britannica documents that in 1845, a young doctor in Vienna named Dr. Ignaz Semmelweis was horrified at the terrible death rate of women who gave birth in hospitals. As many as 30 percent died after giving birth. Semmelweis noted that doctors would examine the bodies of patients who died, then, without washing their hands, go straight to the next ward and examine expectant mothers. This was their normal practice, because the presence of microscopic diseases was unknown. Semmelweis insisted that doctors wash their hands before examinations, and the death rate immediately dropped to 2 percent. Look at the specific instructions God gave His people for when they encounter disease: „And when he that has an issue is cleansed of his issue; then he shall number to himself even days for his cleansing, and wash his clothes, and bathe his flesh in running water, and shall be clean” (Leviticus 15:13). Until recent years, doctors washed their hands in a bowl of water, leaving invisible germs on their hands. However, the Bible says specifically to wash hands under „running water.”

14. Luke 17:34–36 says the Second Coming of Jesus Christ will occur while some are asleep at night and others are working at daytime activities in the field. This is a clear indication of a revolving earth, with day and night at the same time.

15. „During the devastating Black Death of the fourteenth century, patients who were sick or dead were kept in the same rooms as the rest of the family. People often wondered why the disease was affecting so many people at one time. They attributed these epidemics to ‘bad air’ or ‘evil spirits.’ However, careful attention to the medical commands of God as revealed in Leviticus would have saved untold millions of lives. Arturo Castiglione wrote about the overwhelming importance of this biblical medical law: ‘The laws against leprosyin Leviticus 13 may be regarded as the first model of sanitary legislation’ (A History of Medicine).” Grant R. Jeffery, The Signature of God With all these truths revealed in Scripture,how could a thinking person deny that the Bible is supernatural in origin? There is no other book in any of the world’s religions (Vedas, Bhagavad-Gita, Koran, Book of Mormon, etc.) that contains scientific truth. In fact, they contain statements that are clearly unscientific. Hank Hanegraaff said, „Faith in Christ is not some blind leap into a dark chasm, but a faith based on established evidence.” (11:3 continued)

pathfinder 05-08-2013 - 15:38

Cuneiformule, ha sa-ti zic o povestire.

Acu muuultaaaa vreme samanul unei popu.latii a hotarat ca este mai igienic sa le tai putza la aia mici. Respectivii au denumit procedeul circumciziune.

Asa ca s-au apucat de taiat dupa urmatorul scenariu:
1. Au taiat putzuca in prima zi, rata de supravietuire a micutilor 0%.
2. Au taiat putzuca in a doua zi, rata de supravietuire a micutilor 10%.
3. Au taiat putzuca in a patra zi, rata de supravietuire a micutilor 20%.

N. Au taiat putzuca in a opta zi, rata de supravietuire a micutilor ~99%.
—————————————-
Hureiiiiiaaaaaa!!!!!

Dupa aia au scris in cartea lor de temelii ca putzuca se taie fix in ziua a opta ca sa nu mai repete experimentul si alte generatii…..

Peste cateva mii de ani se gaseste un idiot care sa ia rezultatele respectivului experiment ca fiind sugerate de the mighty-one….

ValVerde 05-08-2013 - 15:43

Hahah…tu dai asta ca „pozitie obiectiva” ???
Evangelicii din USA ??? Hahahahah

Uite ce spun ei despre ei insusi: (cei care au scris minunile pe care le citezi)

Our Mission and Statement of Faith

150,000 people die every 24 hours—most without the Savior. We are deeply concerned that so few Christians reach out to the lost. Statistics show that this is as low as 5%. One of the reasons for this is that many don’t feel equipped. As a ministry, our sole purpose is to inspire and equip Christians—to teach them how to share the gospel simply, effectively, biblically . . . the way Jesus did. “The Way of the Master” is non-denominational. We believe and preach that the Bible is the Word of God, and that Jesus Christ is God manifest in the flesh, crucified for the sin of the world, and that He rose again on the third day. We believe and teach that salvation is by grace, through faith, and not of works.

Hardly independent thinking…nu crezi ?

pathfinder 05-08-2013 - 15:46

N-are nici o treaba cuneiformu’.
El baga mare toate prostiile pe care le-a adunat de-a lungul weekend-ului dupa ce si-a luat-o in barba pe forumul ZV.

E modul lui de a se descarca…

pathfinder 05-08-2013 - 15:50

Bre parpanghel, tu de fapt vrei sa-i faci publicitate lu’ Nutzi,…
N-asa? 😉

pathfinder 05-08-2013 - 15:53

Mai baga.

ValVerde 05-08-2013 - 15:59

Astea le photo shop Nutzica insasi…sa se dea mare…sau sa arate ca le are mari…strica bunatate de poza cu fata ei…

ValVerde 05-08-2013 - 15:52

Se vede ca e trucata…ar vrea Nutzica sa aiba sinii aia si ar vrea Basescu sa fie asa chipes si frumos…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 05-08-2013 - 15:42

Vechiul Testament a fost copiat manual timp de secole, iar scrierile erau corectate si verificate de trei grupuri diferite de oameni care facusera din asta o chestiune de viata si de moarte. Acestia aveau nume precum Soferimi si Masoreti si erau obsedati de cele mai fine detalii aplicand un sistem de verificari duble si triple pentru a asigura o acuratete desavarsita in orice copie a scripturii. Daca era descoperita vreo greseala fie si doar o litera gresita toata copia era distrusa.

In anul 1947 intr-una din grotele de pe tarmul Marii Moarte s-au gasit mai multe vase care contineau manuscrise antice ale VT. Expertii au comfirmat ca manuscrisele timpurii descoperite in 916 d. Cr. si cele gasite la Marea Moarta care datau din anul 125 i. Cr., erau identice in proportie de 95%, diferenta de 5 % fiind doar in ortografie, care nu influentau deloc intelesul scripturii.

Astazi expertii evalueaza masura in care se poate avea incredere in autenticitatea unei opere literare din antichitate pe baza a doua standarde:

Perioada scursa intre scrierea originalului si cele mai timpurii copii;
Cate manuscrise sunt disponibile.
De exemplu Iliada despre care se spune ca ar avea o acuratate totala a avut ca timp scurs intre scrierea originalului si primele copii aproximativ 400 de ani si exista 643 de copii ale acesteia. In acelasi fel povestea razboaielor galice ale lui cezar este considerata o lucrare de o si mai mare acuratete desi perioada dintre original si primele copii este de 1000 de ani si au fost gasite doar 10 copii dupa scrierea originala. Pe de alta parte Noul Testament e uimitor si nu are egal in aceste criterii de comparatie. Este cel mai de încredere manuscris al unei cărți vechi din toate câte există. Are aproximativ 25.000 de copii scrise iar perioada dintre scrierile originale si aparitia primelor copii este de mai putin de 50 ani de la moartea celor ce le scrisesera initial.

De ce este atat de importanta aceasta acuratete? Pentru ca in concluzie de fapt intelegem ca Dumnezeu spune: Eu am protejat cuvantul Meu scris in tot acest timp pentru ca tu sa il poti tine si acum in mana, sa il citesti si sa stii ca este revelatia corecta despre Mine. Vreau sa Ma cunosti pe Mine si caile Mele asa ca ti-am dat cuvantul Meu demn de incredere.

pathfinder 05-08-2013 - 15:48

Frustratule.

ValVerde 05-08-2013 - 15:51

„Vechiul Testament a fost copiat manual timp de secole, iar scrierile erau corectate si verificate de trei grupuri diferite de oameni care facusera din asta o chestiune de viata si de moarte.”

===

Poate asa o fi ! Copiate cu mare acuratete dupa primul original, care a fost scris la vreo 60-100 de ani dupa Hristos, si care punea pe papirus legende purtate din gura in gura, de analfabeti, tot acest timp.

++++++

„Eu am protejat cuvantul Meu scris in tot acest timp pentru ca tu sa il poti tine si acum in mana, sa il citesti si sa stii ca este revelatia corecta despre Mine. Vreau sa Ma cunosti pe Mine si caile Mele asa ca ti-am dat cuvantul Meu demn de incredere”

===

D-zeu asta se presupune ca e baiat destept…fiinta perfecta, etc etc.
Nu e mai usor sa ne dea un semn si noua, fara echivoc, fara interpretari, acum in timpurile noastre, in direct si needitat? Joaca baba oarba cu credulii…nu-i frumos !

Petrus 05-08-2013 - 21:58

am o veste foarte proasta pentru evreul „sa f…bine..”: nu a existat niciun regat al regelui Solomon sau David, care erau cel mult capitani de deal intr-un popor de pastori de circa 40.000 de ciobani migratori cu capre. nu a existat nicio „fuga din Egipt”, pe care voi o sarbatoriti cu mare fast, caci egiptenilor, care scriau tot, nu avea cum sa le scape asa ceva, nu a existat un palat al regelui David, etc, etc. Totul este IMAGINATIA a circa 800 de scribi dintr-un popor frustrat de lipsa victoriilor. Arheologii vostri degeaba se chinuie sa dovedeasca ca ati fost primii pe-acolo, pana acum rezultatul este NADA-NIENTE-NICHTS-NOTHING-RIEN.

tomi 05-08-2013 - 22:10

Petrica tataie pe tine cind te-au eliberat de la Socola? Ai fost cumva in acelasi salon cu Antibashina? El a iesit terminat de acolo, i-au administrat din greseala in loc de socuri electrice curentul de la generaytorul de rezerva al spitalului si i-au ars creierii. Zi tu gulie, ce este scris pe fisa ta de eliberare de la Socola, mai ai sanse?

digital 05-08-2013 - 22:23

mai bine zi-i tu ce e scris pe fișa ta de eliberare prin muncă!
bă guliosule!

tomi 05-08-2013 - 22:27

vezi ce patesti bade gica ceausu daca postezi pe numele altora, o incasezi sub foale si apoi te ia cu plinsu.

digital 05-08-2013 - 22:28

vezi că iar ești prost, și o mai și suougy la rece, ca fraieru!

tomi 05-08-2013 - 22:24

Auzi Petreus tata, zic niste istorici mari, desigur ca nu evrei ca sa nu crezi ca te fentez, ca peninsula de pe tarmul Sinaiului unde s-a adunat poporul lui Dumnezeu sa treaca Marea Rosie au incaput 1,5 milioane de evrei. Sau gasit mii de dovezi ale trecerii marii cu Moise in frunte urmariti fiind de armatele faraonului. Cica s-au gasit zeci de care egiptene, arme si tot genul de ustensile ce apartinusera armatei faraonului fix pe fundul marii acolo unde au fost inghititi de ape dupa ce evreii traversasera deja zona de reflux al marii. Petrisor dreagule ca esti timpit este clar, dar macar ia si tu o carte si citeste, vezi ca unori afli lucruri interesante, nu numai ce citesti din brosurile legionare ce le rumegi cu camaradul urbos, digital si ereticul.
Si mai vezi tu bestie mica, ceea ce zici tu are o farima de adevar. Acei evrei scriau acum cinci mii de ani cu litere, cuvinte si mai si stiau sa citeasca pina ce strabunicii tai inca nu coborisera din copac si comunicau ca Tarzan si Cita.

digital 05-08-2013 - 22:42

bă boule, Petreușul e cu treaba lui, da ce ustensile au găsit ăia mă cretinule, de făcut bucătăreală, polonice , furculițe, blide și oale?!
mai dă-te dreq de papițoi cu …cică s-au găsit…cică s-au numărat….cică ești cam prost!

ValVerde 05-08-2013 - 22:43

tomi, uite aici niste autori care intra in contradictie brutala cu ce spui tu…sau pe dos, pentru ca ei au zis-o inaintea ta.

James Weinstein, „Exodus and the Archaeological Reality”, in Exodus: The Egyptian Evidence, ed. Ernest S. Frerichs and Leonard H. Lesko (Eisenbrauns, 1997), p.87

John Van Seters, „The Geography of the Exodus”, in The Land I Will Show You: Essays on the History and Archaeology of the Ancient Near East in Honour of J. Maxwell Miller, ed. J. Andrew Dearman and M. Patrick Graham (JSOT 343, Sheffield Academic Press, 2001), pp. 255-76

Although the Book of Genesis and Book of Exodus describe a period of Hebrew servitude in ancient Egypt, more than a century of archaeological research has discovered nothing which could support its narrative elements— the four centuries sojourn in Egypt, the escape of well over a million Israelites from the Delta, or the three months journey through the wilderness to Sinai.

The Egyptian records themselves have no mention of anything recorded in Exodus, the wilderness of the southern Sinai peninsula shows no traces of a mass-migration such as Exodus describes, and virtually all the place-names mentioned, including Goshen (the area within Egypt where the Israelites supposedly lived), the store-cities of Pithom and Rameses, the site of the crossing of the Red Sea (or, more commonly among modern Biblical scholars, the Sea of Reeds), and even Mt Sinai itself, have resisted identification. Scholars who hold the Exodus to represent historical truth concede that the most the evidence can suggest is plausibility.

tomi 05-08-2013 - 22:56

Na, apoi vezi citusi sunt eu die diestept ,frate? Si eu zisheam fix la fel si vice versa.

digital 05-08-2013 - 22:48

v-ați preumblat în jurul sooolii circumcise și v-ați gândit să scrieți niște tăblițe!
suougețy phooolha, mă!

tomi 05-08-2013 - 22:58

na nu vorbi urit ca nu-ti sadie binje tatuca.

Antibasistul 05-08-2013 - 22:54

Minți si aiurezi, ca de obicei!

Antibasistul 05-08-2013 - 22:59

Nu exista curentul de arta dadaism in pictura, exista doar in literatura!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult