Acasa Cultura-ReligieReligie Papa a fost primit de preşedintele cubanez Raul Castro

Papa a fost primit de preşedintele cubanez Raul Castro

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Preşedintele cubanez Raul Castro l-a avut marţi ca oaspete la Palatul revoluţiei din Havana pe Papa Benedict al XVI-lea, sosit luni în ţara central-americană.

Mesaj de intampinare al Papei in Cuba

După  ce luni, Papa a oficiat o mare liturghie publică la Santiago de Cuba, în sud-estul extrem al ţării, suveranul pontif s-a deplasat în capitala Cubei, pentru întâlnirea cu şeful statului cubanez şi pentru a susţine miercuri o altă liturghie în Piaţa Revoluţiei din Havana.

Potrivit Mediafax, temele de discuţie care au fost abordate cu ocazia acestei întâlniri sunt atenuarea embargoului american asupra Cubei, drepturi sporite pentru catolici în domenii ca învăţământul şi tema prizonierilor politici. Pentru discutarea mai îndetaliată a acestor teme, tot la Palatul revoluţiei din Havana, a avut loc o întâlnire paralelă între vicepreşedintele cubanez Jose Ramon Machado Ventrua şi cardinalul secretar de stat al Vaticanului, Tarcisio Bertone, care a fost însoţit de ministrul afacerilor externe, arhiepiscopul Dominique Mamberti.

Vineri, Papa Benedict al XVI-lea a ţinut să anunţe că doreşte prin această vizită în Cuba să continue progresele realizate de vizita istoria a Papei Ioan Paul al II-lea din iarna anului 1998 şi a reamintit de declaraţia predecesorului său cu necesitatea de a „deschide Cuba către lume şi lumea către Cuba„, susţinând că „aceste vorbe sunt încă foarte actuale”. Însă, asemenea predecesorului său, Benedict al XVI-lea nu a program întâlniri şi cu opoziţia, iar un grup cubanez de opoziţie a denunţat luni „cel puţin 150 de arestări preventive” ale militanţilor opoziţiei de către autorităţile cubaneze care şi-au manifestat dorinţa de a îl primi pe papă cu „afecţiune şi respect”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult