Acasa Cultura-ReligieReligie Papa anunţă că în 2013 se întâlneşte cu tinerii catolici la Rio

Papa anunţă că în 2013 se întâlneşte cu tinerii catolici la Rio

scris de A.P.
4 afisari

Viitoarea ediţie a Zilelor Mondiale ale Tineretului va avea loc în 2013 la Rio de Janeiro, anunţat duminică Papa, la finalul mesei celebrate în încheierea Zilelor Mondiale ale Tineretului de la Madrid.

foto:adevearul.es

Papa Benedict al XVI-lea i-a îndemnat pe tineri să se roage pentru o nouă întâlnire cu papa.

Mai mult de un milion de tineri catolici, potrivit Vaticanului, citat de Agerpres, au asistat duminică, sub razele soarelui revenit pe cer după violenta furtună de cu o seară în urmă, la o imensă mesă celebrată de papă în închiderea evenimentului.

Papa Benedict al XVI-lea a trecut într-un papamobil prin mijlocul mulţimii de tineri din 193 de ţări, care a petrecut o noapte albă la baza aeriană Cuatro Vientos. El s-a urcat pe o uriaşă estradă albă, deasupra căreia se înălţa pomul vieţii, simbolizând ascensiunea credinţei, construcţie ale cărei costuri au fost criticate însă de tabăra laicilor.

În prezenţa regelui Juan Carlos şi a reginei Sofia, Papa i-a îndemnat pe tineri să nu fie cavaleri solitari, ci să lucreze ‘în comuniune cu Biserica‘, împărtăşindu-şi credinţa şi altora. ‘Iisus nu poate fi urmat de unul singur. Oricine care va ceda tentaţiei de a merge pe ‘cont propriu’ sau de a trăi credinţa în conformitate cu mentalitatea individualistă, predominantă în societate, riscă să nu-l întâlnească niciodată pe Iisus Hristos, sau să urmeze o imagine falsă a Lui’, a avertizat papa, în timp ce Biserica este divizată în mai multe tendinţe, progresiste şi conservatoare.

Furtuna de sâmbătă seara a perturbat veghea rugăciunii, a rupt calota albă a papei şi a avut serioase consecinţe pentru organizatori. Şapte pelerini au fost răniţi uşor atunci când unul cele 17 corturi unde se aflau darurile sfinte s-a prăbuşit. Alte corturi în care se aflau obiectele pentru sfânta împărtăşanie au fost avariate şi au fost demontate din motive de precauţie de către poliţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult