Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Benedict al XVI-lea cu sombrero în papamobil (VIDEO)

Papa Benedict al XVI-lea cu sombrero în papamobil (VIDEO)

scris de A.P.
9 afisari

Papa Benedict al XVI-lea a efectuat o parte a plimbării sale cu papamobilul înaintea liturghiei de duminică purtând tradiţionalul sombrero mexican, pălărie brodată cu boruri largi.

Benedict al XVI-lea cu sombrero

Zâmbitor, Suveranul Pontif a apărut timp de câteva minute cu o pălărie asemănătoare celei purtate de muzicanţii mariachi, de care s-a despărţit cu puţin înainte de a urca în altar pentru a celebra liturghia.  ‘Benedict, frate, iată-te mexican!’, i-a strigat mulţimea în repetate rânduri.

Potrivit arhiepiscopiei Leonului, în lunga listă de cadouri primite de Sfântul Părinte, se află trei sombrero brodate cu fir de aur realizate în localitatea San Francisco del Rincon, aflată în statul Guanajuato vizitat de Benedict al XVI-lea. Un grup de pantofari, specialitatea din Guanajuato, i-au oferit oaspetelui şase perechi de încălţăminte din piele de culoare roşie, realizaţi special pe măsura lui.

La schimb, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, Suveranul Pontif le-a oferit o pereche de pantofi purtaţi cu prilejul acestei prime călătorii în Mexic, pentru a fi expuşi la un muzeu local al încălţămintei.

2 comentarii

digital 26-03-2012 - 12:11

…să nu fi greșit perechea și să o fi dat pe a mormonului-shef de la FMI,adică ăia găuriții!

digital 26-03-2012 - 12:13

…e tare poza,să-i dea și lu băselu una,să aibe la summit-ul din Korea,iar apoi să-i dea și un șut în kur!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult