Acasa Cultura-ReligieReligie Papa Benedict al XVI-lea scrie în latină pe Twitter

Papa Benedict al XVI-lea scrie în latină pe Twitter

scris de M.A.
5 afisari

Papa Benedict al XVI-lea a scris joi primul său tweet în latină, a noua limbă în care a redactat mesajul pe Twitter, reţea pe care a depăşit 2,5 milioane de „followers”, anunţă AFP.

Papa Benedict al XVI-lea scrie în latină pe Tweeter

Papa Benedict al XVI-lea scrie în latină pe Tweeter (foto: blessedsacramentuki.org)

Papa a trimis deja 24 mesaje pe Twitter, traduse simultan în opt limbi – engleză, spaniolă, italiană, portugheză, franceză, germană, poloneză, arabă -, de cînd a început această activitate, pe 12 decembrie. Benedict al XVI-lea publică exclusiv mesaje religioase, despre sensul Evangheliei în lumea contemporană, transmite Moldpres.

Papa subliniază adesea importanţa limbii latine, ca singura limbă universală de referinţă pentru textele liturgice ale creştinismului. La sfîrşitul lunii noiembrie, suveranul pontif a dat un decret de înfiinţare a unei Academii pontificale pentru promovarea latinei, considerînd că în prezent se pierde cunoaşterea acestei limbi, inclusiv printre oamenii bisericii, acest lucru constituind o sărăcire generală pentru biserică.

1 comentariu

nae girimea 19-01-2013 - 09:48

” …limbii latine, ca singura limbă universală de referinţă pentru textele liturgice ale creştinismului ”
Da’ cu greaca , cum o fi ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult